Nike Air Zoom Tempo Next% - en tæmmet udgave af Alphafly


1. november 2020 Tilbage

Selvom 2020 har været et kedeligt år hvad angår løb, har skoproducenterne ikke holdt sig tilbage. Vi har set en enorm udvikling i løbesko det sidste års tid, og det mest opsigtsvækkende må uden tvivl være den nye Nike Air Zoom kollektion. Vi har tidligere anmeldt den meget omtalte Nike Alphafly, og i dette indlæg tager vi et kig på, hvad man nok kan kalde for lillebroderen til Alphafly; Nike Air Zoom Tempo Next%.

Første indtryk

Designet er vildt fedt, og de ligner meget Alphafly-modellen. Nike Tempo Next% er ikke nogen let løbesko, og det kan man godt mærke, når man har den i hånden. Specielt hvis man sammenligner den med Nike Pegasus Turbo 2, som er modellen Nike Tempo Next% erstatter. Når man tager skoen på, bliver man dog hurtigt ligeglad med den ekstra vægt. Den sidder fænomenalt på foden - det føles lidt ligesom at tage strømper på. Man mærker også effekten af de to Zoom Air-pods med det samme.



Hvordan er de at løbe i?

Nike Tempo Next% minder meget om Alphafly, og det kan man mærke med det samme. Den er ekstremt responsive, og med hvert skridt får man et ordentligt boost. Det gør, at den er fantastisk til at løbe hurtig på flad og lige vej - præcis ligesom Alphafly. Skoen er dog ikke perfekt. Det er en meget hård løbesko, og på lange løbeture, er den ikke specielt komfortabel. Det skyldes blandt andet, at der er i midtersålen er brugt mindre af det bløde og responsive ZoomX-skum og mere af det holdbare React-skum. I og med at skoen er lavet til træning, er det selvfølgelig vigtigt, at den kan holde til at løbe mange kilometer, hvilket forståeligt går lidt ud over præstationen, men det er stadig ærgerligt, at den er så hård. Noget andet er stabiliteten i sving. Tempo Next% er markant bedre til sving end Alphafly, men den føles stadig meget ustabil. Derudover minder bunden også meget om den på Alphafly, og den larmer altså en del, når man løber. Nike Tempo Next% har mange af de gode features fra Alphafly, men den har desværre også nogle af de dårlige.

Er den bedre end Nike Pegasus Turbo 2?

Tempo Next% er meget mere alsidig end Alphafly, men ikke nær så alsidig som Nike Pegasus Turbo 2, som Tempo Next% skal erstatte. Udover at både Tempo Next% og Pegasus Turbo 2 er lavet til hurtig løbetræning, har de ikke meget til fælles.

Det er derfor svært at svare på hvilken af de to sko, som er bedst. Det afhænger af, hvad man træner, og hvor hurtigt man løber. Tempo Next% er markant bedre end Pegasus Turbo 2 til at løbe hurtigt på flad vej, og den er meget mere responsiv. Så hvis man relativt ubesværet løber under 4 min/km og primært løber på asfalt, er Tempo Next% nok den bedste løsning. Hvis man derimod ønsker mere komfort og stabilitet, er Pegasus Turbo 2 klart det oplagte valg. Selvom den ikke er helt så hurtig som Tempo Next%, er det stadig en løbesko designet til hurtig løbetræning.

Eftersom det er to meget forskellige sko, bliver det nok svært for Tempo Next% at erstatte Pegasus Turbo 2. 


Teknologien - en tæmmet udgave af Alphafly

Nike Tempo Next% ligner Alphafly-modellen meget, og det samme gør teknologien i de to sko, men i modsætning til Alphafly som udelukkende er til konkurrence, er Tempo Next% mere træningsorienteret. 

Ligesom på Alphafly-modellen, er Zoom Air-pods også at finde på Tempo Next%. De er med til at øge energiudbyttet, og det kan virkeligt mærkes med hvert skridt.

Der er ligeledes også en plade i fuld længde i mellemsålen, men den i Tempo Next% er ikke lige så stiv som carbonpladen i Alphafly. Det er dog ikke en dårlig ting når man bruger den til at træne i. Den blødere plade er med til at gøre skoen mere komfortabel på længere løbeture, og den er stadig med til at øge fremdriften og stabilitet.

Man har også valgt at benytte sig af ZoomX-skum, men sammenlignet med Alphafly er der i Tempo Next% mindre skum i forfoden og ingen i hælen, hvor man i stedet har brugt React-skum. Det gør, at man lander lidt hårdere på foden, men til gengæld giver det mere stabilitet, og den er bedre til at håndtere forskellige hastigheder, hvorimod Alphafly kun er lavet til at løbe hurtigt.

Flyknit-overdelen er med til at give skoen fremragende pasform og åndbarhed. Den er endda så åndbar, at vinden kan mærkes på fødderne, når man løber. 


Burde du købe den?

Det kommer an på, hvad du leder efter. Hvis man er på jagt efter en sko, som er god til hurtige og lidt kortere ture, er Tempo Next% formentligt den bedste sko på markedet. Den er holdbar, og jo hurtigere du løber, jo bedre føles den. Den er dog ikke helt så komfortabel og stabil som eksempelvis Nike Pegasus Turbo 2, så hvis man løber længere ture i varieret terræn, vil Pegasus Turbo 2 være en klart bedre løsning. Pegasus Turbo 2 kan også findes en smule billigere end Tempo Next%, men det er begge nogle relativt dyre træningssko. Pegasus Turbo 2 kan findes til omkring 1100 kr og Tempo Next% omkring 1500 kr.

Hvis du har flere spørgsmål til Nike Tempo Next%, kan du altid skrive til din Club Sportstiming træner!

 

Kommenter

Har du kommentarer, ris eller ros til dette indlæg? Så hører vi gerne fra dig.