Er din træning gået i stå? 4 hyppige årsager


24. november 2020 Tilbage

Du træner og træner, men ser ingen fremgang. Det kan der være flere grunde til, men nu tager vi et kig på 4 hyppige årsager til, at din træning er gået i stå.

Mangel på et mål

Hvorfor træner du, og hvad vil du gerne opnå? Spørg dig selv dette, for hvis ikke du ved, hvad du træner efter, hvordan ved du så, hvad du skal træne? Når du har sat dig et mål, kan du lave en plan for din træning. Udover at din træning bliver mere struktureret, kan det også være en stor hjælp mentalt, eftersom du ikke længere skal debatere inde i dit hoved, hvorvidt du skal træne eller ej, samt hvad du skal træne.

Varieret træning

Det er enormt vigtigt, at man træner varieret, og det gælder næsten uanset hvilken sport, man dyrker. Hvis du eksempelvis løber eller cykler, burde du ikke træne den samme tur 3 gange om ugen, men i stedet inkluder nogle intervaller, cykle/løbe en tempotur og/eller en lang tur. Det samme gælder med styrketræning. Lav nogle forskellige øvelser, og varier antallet af repetitions. Hvad du præcist skal træne af intervaller og styrkeøvelser, det afhænger af dit mål. Du kan få hjælp hertil ved at skrive til din Club Sportstiming træner her.

Kost

Kost har kæmpe betydning for din træning og dine resultater, men det kan for mange være ekstremt uoverskueligt. Får du nok at spise? Spiser du de rigtige ting? Der er mange ting, man skal vide. I Club Sportstiming har vi forsøgt at gøre det så simpelt som muligt, og derfor har vi lavet en let og overskuelig guide til, hvordan du får styr på kosten. Læs den her.


Overtræning/pauser

En fejl mange begår, det er, at de aldrig holder pause. Hvis du træner meget hårdt over en længere periode, er det vigtigt, at du bagefter tager en kort periode med lav intensitet (1 uge er ofte meget passende). Det er ikke ens betydning med, at man bare skal ligge hjemme på sofaen i en uge, men i stedet løb eller cykel nogle rolige ture, kør mange repetitions med høj RIR (repetitions in reserve) i fitnesscenteret eller lav noget alternativ træning. Det korte og det lange er, at man ikke kan give den fuld hammer uge ind og uge ud. Det er vigtigt, at kroppen får lov til også at komme sig efter en hård træningsperiode. 
 

Kommenter

Har du kommentarer, ris eller ros til dette indlæg? Så hører vi gerne fra dig.