EventyrHike Mols Bjerge 2023

EventyrHike Mols Bjerge 2023

Lørdag
4. februar 2023

   
Velkommen til
EventyrHike Mols Bjerge 2023

Lørdag d. 4. februar 
"FRA ISTID GENNEM FORTID TIL NUTIDENS VILDE NATUR"

EventyrHike Mols Bjerge er en vandring gennem Nationalparkens enestående landskab og dens historie. Et magisk og unikt område skabt af Istidens påvirkninger. Eventyrhike Mols Bjerge er mere end blot en vandretur. Der er en vandring, der fortæller historien om den natur, kultur og historie, som har gjort Mols Bjerge til en natur- og kulturhistorisk perle i Danmark. Smeltevandssletter, slugter og imponerende kratere er en del af det landskab, som har draget mennesker hertil i årtusinder.  EventyrHike Mols Bjerge er en ny måde at opleve et landskab på og blive klogere på sit land eller opdage nye sider af sit lokalområde. Undervejs vil den udleverede Roadbook guide jer. Forude ligger eventyret.

Jeres "Road-book" viser vejen
En Roadbook en mellemting mellem et ”skattekort” og en ”informationsfolder”, der på finurlig og inspirerende vis både guider jer rundt på ruten, samt giver jer information om området. Det kan være kulturelle, naturmæssige historier, der knytter sig til de ting eller områder I møder undervejs.

Nyd turen - vi har sørget frokost
Turen er for alle med mod på eventyr, oplevelser, indtryk og interesse for kultur og natur, for samvær og nærvær. Vi har gjort det nemt for jer; ruten er udtænkt, der er sørget for frokost og andet godt til turen.

Fortiden fortæller
Starten går Karpenhøj Naturcenter. Herfra går turen op i de lyngklædte bakker. Gennem dødishuller, fortidsminder og moderne rewildingprojekter. Der vandres på små stier i kuperet terræn, på grusveje, gennem skove, og på stranden langs vandet. Ud over det spektakulære Istidslandskab findes der i Mols Bjerge et utal af historiske levn. Bl.a. Danmarks største stendysse, Porskær Stenhus, og en række meget karakteristisk bronzealderhøje, der er placeret højt i landskabet og gemmer på fortidens hemmeligheder. Mest kendt er nok de markante trillingehøje, Trehøje, hvis ”pukler” meget tydelige træder frem i landskabet.

Distancen
Distancen I tilbagelægger vælger I selv undervejs. Undervejs på turen vil vil roadbooken give jer nogle valg. Tager I den lange eller den korte vej? Tager I turen gennem terrænet eller bliver I på stien.  Den korteste vej vil i alt være ca. 20km mens den længste vej vil være omkring 30km.

Hvem er turen tiltænkt?
Alle aldersgrupper med mod på eventyr og oplevelser samt et minimum af grundform. Kan du gå 10km med lidt overskud, vil du kunne gennemføre denne EventyrHike.

Frokost i naturen
Ca. halvvejs på ruten vil I komme til et lejrområde, hvor der vil blive serveret lækker frokost til alle. I får her mulighed for at slappe af i naturen og hinandens selskab, mens maden bliver serveret for jer. Husk egen service.

Dette er med i prisen:
- Vi har sørget for det hele
- Kom tæt på naturen og kulturen i Nationalpark Mols Bjerge
- Roadbook med let forståelige ruteanvisninger
- Historiske og kulturelle fortællinger om området
- Frokost undervejs med lækker vegetar-mad fra kokkeholdet Flambadou
- Kaffe/The fra Brew Company
- Snacks til turen
- Medalje til alle
- Adgang til download af fotos fra eventet via Facebook
- Professionelt arrangeret event

Find alle informationer om EventyrHike Mols Bjerge på hikens eventside her
 




"Turen var super planlagt, det var nemt at følge ruten, lækker mad og varieret terræn. Det var et dejligt område I havde valgt og skønt med lidt historie blandet sammen - en virkelig skøn tur og vi kommer gerne igen. Kæmpe thumbs up og tak til jeres skønne hjælpere og jer for den dejlige dag."
Ninna Sørensen, deltager på Eventyrhike 

 



Filmen her viser EventyrHike Sydvestjylland


 
   

Vilkår for deltagelse i et Eventyrsport Events løb:
eventyrsport.dk/events/vilkar-for-deltagelse-i-et-eventyrsport-event

 

 Event information
4. februar 2023
Karpenhøj Naturcenter
Dragsmurvej 12
8420 Knebel
Danmark
Se kort herunder
Tilmelding er lukket
www.eventyrsport.dk/events/eventyrhikemols

 Arrangør
Eventyrsport Events

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst Eventyrsport Events :

92154527
tga@eventyrsport.dk
https://www.eventyrsport.dk/events/eventyrhikemolsbjerge

EventyrHike Mols Bjerge 2023

  • Karpenhøj Naturcenter
  • Dragsmurvej 12
  • 8420 Knebel
  • Danmark

SPONSORER OG SAMARBEJDSPARTNERE