SILKEBORG OPEN WATER - HIMMELBJERGSVØM 2020

SILKEBORG OPEN WATER - HIMMELBJERGSVØM 2020

Information og tilmelding

Søndag
9. august 2020
Silkeborg Motion-Tri-klub , og Dansk Svømmeunion afholder Silkeborg Open water - Himmelbjergsvøm søndag den 9. august i omgivelser ved Silkeborg søerne fra Himmelbjerget til centrum af Silkeborg -  Det er ubetinget Danmarks smukkeste rute.  

COVID-19 restriktioner


I forhold til at undgå smittespredning er der ved dette arrangement en del restriktioner, der skal overholdes og det er vigtigt at man overholder tidspunkter med mere i programmet. Ved vandrerhjemmet vil der være afspærret et område, der kun er for deltagere ved arrangementet. Dette område kaldes swimmers-zone. Her er det kun tilladt at være for svømmere og officials. Derudover skal man overholde de gængse retningslinjer i samfundet i forhold til COVID-19. Der vil være plakater, skilte og minestrimmel, der synliggør regler og områdernes adskillelse.

For at sikre at vi er så absolut få samlede som muligt på pladsen i løbet af dagen skal de enkelte deltagere møde op på de fastsatte tidspunkter og forlade området umiddelbart efter præmieoverrækkelse på de respektive distancer.

Alle retningslinjer skal overholdes.

Ved siden af vandrerhjemmet er der et græsområde, hvor tilskuere vil kunne opholde sig og ligeledes vil det være muligt at følge svømmere fra modsatte side af Remstrup å. Det vil også være muligt at køre til Sejs Ladeplads (Silkeborg Motorbådsklub) samt til De små fisk og ved Himmelbjerget, hvor man vil kunne se starten på 3.200, 4.500 og 11.000 m distancerne. 

I forbindelse med sejladsen, vil i skulle sidde i gruppe med de de andre svømmere på "jeres" distance. Det vil sige at de første der går ombord er deltagerne på 3.200 m, de næste er deltagerne på 4.500 m og de sidste der går ombord er deltagerne på 11.000 m. 

DELTAGERBREV

Fredag den 7. august udsendes der et deltagerbrev til alle deltagere.

DISTANCER

Der er mulighed for fire ruter:
1.000 m, 3.200 m, 4.500 m & 11.000 m fra Himmelbjerget til vandrerhjemmet.


Starten på 11.000 m ruten skal ske ved foden af Himmelbjerget ved Hotel Julsø og der svømmes til målområdet, der forefindes ved Silkeborg vandrerhjem.
Starten på 4.500 m ruten sker ved Strandvejen 13B i Sejs også kaldet Sejs Ladeplads.
Starten på 3.200 m ruten går badebroen ved de små fisk og slutter ved Silkeborg vandrerhjem.

Starten på 1.000 m ruten foregår ved vandrerhjemmet på en 500 m ud og tilbage rute fra Silkeborg vandrerhjem til Silkeborg kajakklub og tilbage til vandrerhjemmet.
Parkering foregår i målområdet og transport til startstedet på 3.200 m, 4.500 m og 11.000 m vil foregå med med turbådene ”Hjejlen”

Se længere nede på siden i forhold til pratisk afvikling af de forskellige distancer under "RUTEBESKRIVELSE"


PROGRAM

Kl.07.30-07.50    Indcheckning på 11.000 m (Grundet COVID-19 er det vigtigt at man overholder tider for check-in)
Kl.07.50-08.15    Indcheckning på 4.500 m (Grundet COVID-19 er det vigtigt at man overholder tider for check-in)
Kl.08.15-08.40    Indcheckning på 3.200 m (Grundet COVID-19 er det vigtigt at man overholder tider for check-in)

Kl.09.00              Transport til startområderne på alle distancer undtaget 1.000 m
Kl.10.00              Ankomst med Hjejlebådene til Himmelbjerget, hvor deltagerne på den lange distance sættes af.
                           Starten 11.000 m går kl.10.30 og der svømmes i to grupper. 
Kl.10.30-11.00    Indcheckning på 1.000 m (Grundet COVID-19 er det vigtigt at man overholder tider for check-in)
Kl.10.50              Ankomst med Hjejlebådene til Sejs Ladeplads, hvor deltagerne på 4.500 sættes og starten går kl.11.00.

Kl.11.20              Ankomst med Hjejlebådene til "De små fisk", hvor deltagerne på mellemdistancen sættes af.
                           Starten går kl.11.30.
Kl.11.35              Starten går kl.11.35 på 1.000 m, hvor der svømmes 500 m fra vandrerhjemmet til Silkeborg Kajak klub og 500 m tilbage.
Kl.12.30              Præmie overrækkelse på 1.000 m (Deltagerne på 1.000 m bedes forlade pladsen umiddelbart efter præmieoverrækkelsen grundet COVID-19)

Kl.13.00              Præmie overrækkelse på 3.200 m og 4.500 m (Deltagerne på 3.200 m og 4.500 m bedes forlade pladsen umiddelbart efter præmieoverrækkelsen grundet COVID-19)
Kl.14.00              Forventet cirka ankomst til målområdet for de sidste på 11.000 m med præmieoverrækkelse umiddelbart efter sidste svømmer er i land.


INFORMATION OMKRING TRANSPORT TIL STARTSTED

Transport til startstederne foregår med en af Hjejlebådene.

Afgang sker fra ”stoppestedet” ved Danhostel Silkeborg. Herefter sejles til foden af Himmelbjerget, hvor deltagerne på den lange distance sættes af. Herefter sejles til Sejs Ladeplads hvor deltagerne på 4.500 m sættes af og til sidst sejles til De små fisk, hvor deltagerne på 3.200 m sættes af ved rutebådenes stoppested. Startstederne på de enkelte distancer er lige ud for hvor rutebåden sætter deltagere af på dagen.

For deltagerne på 3.200 m og 4.500 m er det en lidt lang transporttid og derfor kan man selv vælge om man vil have våddragten på eller ”halvt” på sammen med en t-shirt (anbefales) hele vejen mens man sidder på båden eller eventuelt klæde om på båden eller ved landgang under de givne forhold det giver mulighed for. Af hensyn til logistikken og dagens program skal vi opfordre til at man får klædt hurtigt om, hvis man først gør det ved landgang, da båden ikke kan sejle videre før alt bagage er ombord.

I forhold til andre både på åen og i søerne er det meget vigtigt at vi overholder starttidspunkter på distancerne.

Det vil være muligt at medbringe væske og mad (i mindre omfang) på båden. For de der skal svømme den lange rute gælder det at de skal medbringe deres ”proviant” til turen på båden og når i når Himmelbjerget vil jeres væske og mad blive bragt ombord i enten livredderbådene eller i følgebåden, så i kan få det ved de to planlagte stop undervejs.TILMELDING & PRISER

Prisen for deltagelse er 450,- kr. på den lange distance, 300,- kr. på den mellemste distance og 200,- kr. på den korte distance ved tilmelding senest den 9. juli  og herefter stiger prisen med 100,- kr. for hver af distancerne. Hvis man tilmelder inden 1.1.2020 er 50,- kr. i jule og nytårsrabat.

Ved tilmelding inden den 9 juli vil der være deltagermedaljer til alle deltagere. Ved tilmelding efter den 9 juli er der ikke garanti for deltagermedaljer.

I prisen er superflot sejltur med turbådene på den korte, den lange og en mellemste rute fra målområde til startområde, medalje og pølser og brød fra grillen, når man kommer i land. Der vil ligeledes være mulighed for at tilkøbe en deltager t-shirt.

For deltagere over 18 år, der er begyndere i forhold til åbent vand svømning og som deltager på 1000 m distancen vil man på dagen gratis kunne låne en våddragt gennem Swimmers projektet under Bevæg dig for livet - svømning.Parkering

Det er ikke tilladt at parkere på vandrerhjemmets område med mindre man er gæst på vandrerhjemmet. Der henvises til parkering i Q-Park Papirfabrikken, 8600 Silkeborg og Q-Park Torvecenteret Fredensgade 1, 8600 Silkeborg. 


RUTEBESKRIVELSE OG PRAKTISK AFVIKLING AF DE FORSKELLIGE DISTANCER

11000 M

Ruten går fra Himmelbjerget til centrum af Silkeborg med landgang lige ved vandrerhjemmet i centrum af Silkeborg.

Der svømmes i år i to grupper efter samme koncept som et maratonløb, hvor der er "fartsættere" i hver gruppe i form af en kajak og livredderbåd. Der vil blive svømmet med en hastighed på hhv. 90 sek./100 eller 120 sek. pr. / 100.  Ruten kan ses via dette link.

Svømmerne deles op på undervejs på båden i to startgrupper. Man skal som svømmer følge sin startgruppe den første del af løbet. Man følges ad på den måde, at foran hver gruppe vil der være en kajak, der ligger lige foran(20 m) forreste svømmer i gruppen. Bagved gruppen vil der være en livredderbåd samt en følgebåd. Følgebåden vil kunne samle evt. udgåede svømmere op undervejs fra livredderbåden. Undervejs vil der være stop med mulighed for indtagelse af væske og mad. Disse stop vil være ved Skyttehusets camping efter cirka 3,5 km svømning, ved Brassøvej efter cirka 7 km svømning samt efter cirka 9 km ud for AQUA i Silkeborg. Efter sidste stop vil løbet blive frigivet og man svømmer frit de sidste cirka 2 km til mål.
Hvis livreddere og kajakroer vurderer at der kommer for stor spredning i de respektive grupper undervejs, vil der blive foretaget stop via fløjtesignal og gruppen samles kort inden der igen svømmes videre. Dette er af sikkerhedshensyn. Efter at løbet er givet frit de sidste 2 km, foregår det i åsystemet og her vil der være livreddere på vandet samt observanter langs bredden på åen.

Alle svømmere på 11000 m distancen skal svømme med safety device ”havtaske” og alle vil være udstyret med GPS tracker.


4500 M

På 4500 m ruten startes der i et heat alt efter antallet af deltagere. Der kan maksimalt være 40 i hvert heat. Ruten går fra Sejs Ladeplads, igennem snævringen, forbi De små fisk og ind til Silkeborg Vandrerhjem gennem åløbet.  Man skal holde til venstre i å løbet. For at deltage på 4500 m skal man kunne svømme med en hastighed på hurtigere end 150 sek. / 100 m eller 2.30 minut / 100 m. Der vil være livreddere undervejs på ruten og ligeledes observanter på land mens i svømmer gennem åløbet. Ruten vil være markeret med bøjer ved målgang. Ruten kan ses på dette link

3200 M

På 3200 m ruten startes der i ét heat. 
Ruten går fra De små fisk i Brassø og så op gennem åsystemet til centrum af Silkeborg med landgang


lige ved Silkeborg Vandrerhjem. For at deltage på 3200 m skal man kunne svømme med en hastighed på hurtigere end 150 sek. / 100 m eller 2.30 minut / 100 m. Der vil være livreddere undervejs på ruten og ligeledes observanter når i kommer ind i åløbet og har cirka 2.2 km til mål. Ruten vil i starten være markeret med bøjer for cirka hver 300 m. Ruten kan ses på dette link


PRÆMIER OG GRUPPER

Der vil være præmier til nr.1. for henholdsvis damer og herrer på alle ruter.
Der svømmes i grupperne 0-30 år, 31-50 år og 50 år og ældre

 
REGLER OG SIKKERHED 

Deltagerne stiller op på egen risiko og eget ansvar.
For at kunne deltage skal man være fyldt 15 år. Der kan dog søges dispensation for deltagelse,
hvis du er under 15 år ved underskrevet forældresamtykke.
Du finder samtykkeerklæringen HER. Udfyldt samtykkeerklæring sendes til kontaktpersonen for eventen.
Arrangementet vil blive afholdt efter Dansk Svømmeunions anbefalinger for arrangementer i åbent vand. 
Ved vandtemperaturer under 16 grader påbydes det at anvende våddragt. Arrangøren anbefaler imidlertid alle
deltagere at anvende våddragt uanset vand temperatur. Dette gøres af sikkerhedsmæssige hensyn.
Alle deltagere under 18 år skal anvende våddragt. Arrangørerne forbeholder sig ret til at lade følgebåde og
livreddere samle deltagere op, der ikke sikkerhedsmæssigt forventes, at kunne gennemføre distancen,
eller ikke vurderes at kunne nå i mål indenfor arrangementets tidsrum. 
Deltagere skal bære udleveret sikkerhedsudstyr såsom badehætte og eventuel havtaske synligt.
Læs mere her om, hvordan du bedst muligt forbereder dig på din svømmetur:
Forberedelse!

AFLYSNING

Arrangøren kan af sundheds-og/ eller sikkerhedsmæssige årsager blive nødt til at aflyse eller rykke arrangementet.
Dette vil ske eksempelvis i forbindelse med dårlig i vandkvalitet, for lav vandtemperatur, stærk strøm eller andre tilsvarende forhindringer. 
Starttidspunkter for de enkelte heats kan ligeledes rykkes. De skal således altid betragtes som vejledende.
I tilfælde af aflysning som følge af overstående vil deltagergebyret ikke blive refunderet.
 Event information
9. august 2020
Åhavevej 55, 8600 Silkeborg
Silkeborg, Danmark
Se kort herunder
Tilmelding er lukket
www.openwater.dk
Tidtagningen til dette event sker med brug af ST App Service. Der benyttes ikke chip-tidtagning til dette arrangement. Ved rettelser bedes du rette henvendelse direkte til arrangøren.
For spørgsmål angående resultater kontakt: moh@svoem.dk
1 km
Starter 11:50

Pris pr. deltager
Til og med 1. jan 2020 00:00 150,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2020 00:01 200,00 DKK + gebyr
Fra 9. jul 2020 00:01 300,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
3,2 km
Starter 11:30

Pris pr. deltager
Til og med 1. jan 2020 00:00 250,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2020 00:01 300,00 DKK + gebyr
Fra 9. jul 2020 00:01 400,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
4,5 km
Starter 10:55

Pris pr. deltager
Til og med 1. jan 2020 00:00 300,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2020 00:01 350,00 DKK + gebyr
Fra 9. jul 2020 00:01 450,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
11 km
Starter 10:30

Pris pr. deltager
Til og med 1. jan 2020 00:00 400,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2020 00:01 450,00 DKK + gebyr
Fra 13. jul 2020 550,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager

 Yderligere information
 Arrangør
Dansk Svømmeunion

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst Dansk Svømmeunion:

29 16 09 01
lbl@svoem.dk
http://www.openwater.dk

SILKEBORG OPEN WATER - HIMMELBJERGSVØM 2020

  • Åhavevej 55, 8600 Silkeborg
  • Silkeborg
  • Danmark

Har du spørgsmål?