Torsdag
13. august 2020
KONGEETAPEN 2020 ER AFLYST.
I forbindelse med aflysningen af PostNord Danmark Rundt 2020 er vi meget kede af også at være nødsaget til at aflyse årets udgave af Kongeetapen. Alle deltagere vil modtage en mail og få refunderet deltagergebyret.
Tak for jeres forståelse og opbakning.


PostNord Danmark Rundt - ”Kongeetapen” 2020
- fra Flensborg (lang rute) eller Haderslev (kort rute) til Vejle


For 12. gang inviterer Danmarks Cykle Union til Kongeetapen!  

Kongeetapen giver dig en unik mulighed for at ”teste” etapen, inden profferne senere samme dag skal køre den - der er sikkerhed for sved på panden, mange højdemeter og mange tilskuere i vejkanten hele vejen fra start til mål.

Efter succesen i 2019 køres Kongeetapen igen i år efter det nye koncept med fartholdere eller kaptajner/guider, da Danmarks Cykle Union ønkser at sætte de højeste standarder for kvalitet og sikkerhed i forbindelse med motionsløb - men i år kan man vælge mellem to distancer, da vil give endnu flere mulighed for at køre kongeetapen af Danmarks største cykelløb!

Den 12. udgave af motionsløbet Kongeetapen starter syd for grænsen i Flensborg og bliver med sine 200 km historiens længste. Grænsen passeres ved Kruså, og der forsættes nordpå gennem Aabenraa og videre østpå over Løjt Land. Her møder rytterne dagens første udfordringer i det afvekslede terræn, inden der fortsættes videre i det naturskønne sønderjyske område gennem Genner, Diernæs, Kelstrup Strand. 

Dagens første depot findes i Haderslev efter 67 km - det er også i Haderslev, at ryttere, som ønsker at køre den korte rute på 130 km, har start.
Efter at have indtaget energi køres østpå mod Lillebælt via Hejlsminde og Sjølund. Fra Sjølund går det over Skamlingsbanken, inden det ad små veje går det op til dagens andet depot i Egtved efter 137 km.

Så snart Egtved er forladt, begynder den sidste og ekstra kuperede del af Kongeetapen - en klassikker i dansk cykling med bakkerne ved Blue Hors, Tørskind, Vork og Ravning og kort efter Bredsten Østengård-stigningen. I Vejle kører rytterne den frygtede og legendariske Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej, inden de skal retur til Vejle Ådal over Hopballe, Jennum, Skibet og Nr. Vilstrup - alle byer/stigninger, som er velkendte ingredienser i Kongeetapen.

Som alle tidligere udgaver af Kongeetapen sluttes der også i 2020 med Danmarks mest berømte stigning, Kiddesvej, der med rette regnes for en af de hårdste afslutninger i et dansk cykelløb.


Der vil være to LÆKRE OG VELFORSYNEDE depoter undervejs, og her gør hver gruppe et hold på 10 minutter.

Igen i år køres Kongeetapen i grupper af højst 30 ryttere og med følgebil samt kaptajner/guider, der sætter farten - man vælger selv, om man vil køre 25, 28 eller 30 km/t i gennemsnit, og om man vil køre 200 eller 130 km. Det er rytterens ansvar at være i en fysisk form, der muliggør gennemførelsen i den tilmeldte hastighed og distance. Ryttere, der får defekt, skal selv komme tilbage til gruppen igen eller tilslutte sig en anden gruppe - og man SKAL overholde færdselsreglerne. 

Hver startgruppe kører med forskellige nummerfarver, Det er vigtigt at understrege, at de to fartholdere IKKE må overhales.

Der vil efter sidste startgruppe være en slutbil, som i nødstilfælde kan opsamle deltagere, der af en eller anden årsag ikke selv er i stand til at køre til Vejle.

Tilkøb af bustransport retur til Flensborg foregår via shop-modulet her på eventsiden. 

Se ruten her: 
https://ridewithgps.com/routes/31556602?privacy_code=U84wZrj7tChdZIKP

 Event information
13. august 2020
Flensborg/Haderslev-Vejle, Danmark
www.cyklingdanmark.dk/kongeetapen
www.sportstiming.dk/event/7140

 Yderligere information

Arrangør:

Danmarks Cykle Union

 Facebook

Denne funktion kræver 'Statistik og markedsføring' cookies, som du ikke har givet tilladelse til.
Klik her for at gennemgå dine cookie-indstillinger.

 Arrangør
Danmarks Cykle Union

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst Danmarks Cykle Union:

43262802
dcu@cyklingdanmark.dk
http://www.cyklingdanmark.dk/kongeetapen

SPONSOR

Har du spørgsmål?