Aarhus 21.0975 Challenge

Aarhus 21.0975 Challenge

Resultater

Deltager 1


Fremskridt
Total (23,7%)

5,0 km

Løb

 
5,0 km


 


Challenges!
 
Start - Stadion Allé // Aarhus Stadion
Stadion Allé blev anlagt i perioden 1919-23 og navngivet i 1920. Navnet angiver alléens funktion, nemlig at føre til Aarhus Stadion. Alléen er anlagt som en retlinet allé - en akse mellem to monumentale, nyklassicistiske bygninger, nemlig Sankt Lukas Kirke og Aarhus Stadion.

Opgaven med at bygge Aarhus Stadion blev lagt i hænderne på ingeniør T. Engquist og arkitekt Axel Høegh-Hansen. I 1920 var Kong Christian X og Dronning Alexandrine på plads til indvielsen af idrætsparken, som bestod af en lille træterrasse og plads til 6000 stående tilskuere.

Med tiden blev Aarhus Idrætspark utidssvarende, og derfor lagde man i 1971 Nordeuropas første løbebane med kunststof på alle seks baner.

Projektet 'Kongelunden' er netop sat i gang -og hvem ved, måske ændre Stadion Allé navn til Kongelundens Allé? Du kan læse mere om Kongelunden her!

Bonus info: Vidste du at den gamle Marselisborg Hal er blevet top-renoveret, og at byens atletikklub Aarhus 1900 Atletik og Løb holder til her. Efter renoveringen skiftede hallen navn til 'Aarhus Atletik- og Løbeakademi'. Kig forbi på din løbetur…!
 
Tivoli Friheden / 2 km.
Hvor stammer navnet fra? Navnet 'Friheden' anvendtes fra 1880'erne og frem til 1924 for den nordligste del af Marselisborgskovene. Herskabet på Marselisborggård, som ejede skoven, gav i slutningen af 1800-tallet adgang til denne i sommerhalvåret. Når man om søndagen tog fra den trange købstad ud til skoven, var det friheden, man befandt sig i. Heraf muligvis navnet?

I dag er Tivoli Friheden en top moderne forlystelsespark med masser af sjov for både børn og voksne - Helt sikkert et besøg værd.
 
Aarhus Rådhus / 4 km
Det første rådhus i Aarhus, blev opført i midten af det 15. århundrede og lå på Store Torv foran Aarhus Domkirkes tårn. Det blev nedrevet i 1859.

Nutidens rådhus blev bygget i perioden fra 1938-41. Indvielsen fandt sted året for byens 500 års jubilæum som købstad.

I 1937 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence, og de ønsker man havde til det nye rådhus, og som de deltagende arkitekter skulle forsøge at indfri var, at det skulle 'udformes som en udpræget administrationsbygning, en arbejdsbygning uden noget tilstræbt pompøst og uden en forloren 'rådhusstil''.

Arkitekterne Arne Jacobsen & Erik Møller vandt opgaven. Arkitekterne og Aarhus Kommune var dog langt fra enige i udformningen og udtrykket i det kommende rådhus. Bl.a. havde de to arkitekter tegnet et rådhus uden et tårn, så de måtte tilbage til tegnestuen for at lave en ny løsning, som kom til at indeholde et 60 meter højt tårn.

Aarhus Rådhus har vildt mange detaljer, og kommer man forbi det, må man ikke snyde sig selv for at kigge ind, eller springe på en af de planlagte rundvisninger -og en tur i tårnet.

Bonus info: Rådhuset er bygget ovenpå den gamle kirkegård, og der står stadig en del gamle gravsten i rådhusparken.

Link til rundvisning!
 
AroS / 4.5 km
20.700 m2 og 10 etager - ARoS er et af Nordeuropas største kunstmuseer.

Den nuværende museumsbygning blev indviet den 7. april 2004. Navnet ARoS er en sammenblanding af latin ars (kunst) og gammeldansk Aros (Aarhus). Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet den kubiske bygning, der måler 52 x 52 meter og har en højde på ca. 50 meter. Inden den centrale placering midt i Aarhus blev valgt, var det på tale at placere det nye museum i Botanisk Have eller helt ude ved Vilhelmsborg.

I maj 2011 blev Olafur Eliassons værk Your rainbow panorama indviet. Værket består af en cirkel på 52 meter i diameter, der på tynde søjler svæver 3,5 meter over bygningens tagflade. Farvet glas beklæder den hele vejen rundt, og det er muligt at gå inde i cirklen med udsigt over Aarhus, absolut et besøg værd.

The Next Level - en ny udvidelse som omfatter et underjordisk museum er måske næste udvidelse.
 
LØBEREN / 4.8 km
Du er knap nok kommet ud af AroS inden du løber forbi byens førende løbebutik. Mangler du nyt løbetøj, skal du bare stikke hovedet ind, så står LØBERENS eksperter klar til at hjælpe dig. Fremviser du din kvittering for din deltagelse i 21.0975 Challenge, eller dit startnummer, så får du 20 % i rabat på ikke nedsatte varer.

Bonus info: Alle ansatte er erfarende løbere, og du kan spørge dem om alt vedr. løb. Du finder LØBEREN i Vester Allé, og i flere andre danske byer.
 
 
 
 
 
 
 
Deltager (#1)
Deltager 1
Danmark
Halvmarathon Challenge
5,0 km total
5,0 km
27:02 (Nuværende)
Udskriv diplom