Julsø Ultra 2023

Julsø Ultra 2023

Information og tilmelding

Lørdag
29. april 2023

Løb 28, 30, 60 km, 50 miles eller 100 km i noget af Danmarks smukkeste og mest kuperede natur.

Silkeborgskovene byder på Danmarks største sammenhængende skovområde hvilket i denne sammenhæng betyder, at stort set hele turen kan løbes på småstier.

Løbet arrangeres af Silkeborg Orienteringsklub, men ruterne er fuldt markeret med undtagelse af et loop på 100 km. (Vi sender gpx fil ud på dette loop i den sidste uge før løbet.

Start/mål:

Start og mål er ved Silkeborg Orienteringsklub på Vejlsøvej 9, 8600 Silkeborg. 
Dog er start på 30 km Arriva Scenic Trail ved Kvickly, Siim Toften, 8680 Ry og der er nummerudleverring til 30 km  på Ry Station, 8680 Ry.
Der er gratis transport med Arrivas tog for deltagerne denne dag.

Har du spørgsmål eller mangler du informationer, så er du meget velkommen til at stille dem via beskedfunktionen på vores Facebookside eller på julsoeultra@gmail.com

Ruterne
Julsø Ultra Classic: 60 km. Rundt om søen. Over bakken
Julsø Ultra All Inclusive: 50 miles: Ud i skoven Rundt om søen. Over bakken. 
Juilsø Ultra ad libitum: 100 km: Ud i skoven. Rundt om søen. Over bakken. Under vejen. 
Arriva Scenic Trail. 30 km - Start i Ry - mål i Silkeborg
Wild Vesterskov: 28 km - Almindsø - Vesterskoven

GPX-filer
Vi udsender GPX filer i ugen op til løbet. 

Starttidspunkter

100 km: 7:00 
50 miles: 7:00
28 km: 8:00
60 km: 9:00
30 km: 11:41 fra Ry. 

Cut-off:

50 miles: Kl. 16 i Ry. (30 km til mål)
100 km: Kl. 15 i Ry. (46 km til mål)
 

Priser:

Prisen stiger med 50 kr. d. 1. januar.

100 km: 500 kr./550 kr.  
50 miles: 500 kr./550 kr
60 km: 450 kr./500 kr. 
30 km: 400 kr./450 kr.  
28 km: /400 kr./450 kr. 

Prisen dækker:

 • Startnummer.
 • Tidtagning
 • One loop ruter på alle distancer
 • Forplejning under løbet i depoterne.
 • Mad ved målgang. 
 • Én øl ved målgang.
 • Live musik i målområdet
 • En lækker løbeoplevelse i den mest fantastiske natur og trætte ben.
 • Brede smil fra alle de frivillige hjælpere.

Generel info om depoterne:

 • Består af vand, energidrik, sodavand, frugt, energibar, slik mm
 • Depoter bliver ikke placeret i naturen, men tæt ved stier eller grus vej.
 • Depoter er bemandet med min. 2 personer.
 • Man må gerne have egne hjælpere ved depoterne med egne forsyninger.  

Dropbag:

Hvis du deltager på 60 km eller 50 miles eller 100 km, så har du mulighed for at få bragt en dropbag med ekstra energi/ tørt tøj ud til depotet i Ry efter ca. 27km / 54  km. Dropbag’en checker du ind ved afhentning af startnummer og kan afhente det samme sted. 

Afspærring/markering:

Der vil ikke være afspærring nogen steder på ruten. Der løbes derfor ud fra de gældende færdselsregler samt din sunde fornuft. Alle andre brugere af naturområderne skal respekteres. Ruten vil blive fuldt markeret med markeringsstrimmel og pile. Det vil sige, at det vil ikke være nødvendigt at løbe med kort eller GPS ur for at følge ruten. Vejledende GPS track bliver tilgængeligt.

Praktiske oplysninger om ruten:

Der løbes primært trailløb – det vil sige, at der løbes på de stier, som er anlagt i naturen, såsom markstier, jordstier, grusstier, sandstier, mm. Derudover løbes ganske kort på asfalt. Der må IKKE løbes væk fra angivne stier. Nogle områder er fredede, og vi skal derfor passe på naturen og holde os til stierne.

Som deltager skal du medbringe:

 • Egen drikkekop, væskeblære eller lignende  der vil  ikke være plastikkrus eller lignende i depoterne.
 • Fuldt opladet mobiltelefon 
 • Energi og væske til indtagelse mellem depoterne. 

Rutebeskrivelse:
Ruter og depoter. 

28 km 
Vi introducerede denne rute i 2021. Ruten går primært i Vesterskoven. 
Vi har dog fået lavet en meget varieret rute, som primært går af mindre trails med let til stærk kupering. Ruten har lige under 1000 højdemeter, som dog er lidt ujævnt fordelt.
Vi starter fra klubhuset og løber næsten ind på singletrack med det samme. Vil du give den gas, er det med at komme forrest ind på sporet!
De første 4 km er ”helt” flade. Udfordringen er at man lige skal omkring Østre Søbad, hvor der normalt er mange mennesker. Du kommer ind igennem en gang/cykeltunnel og skal dreje til højre. Vis god trailkarma og undgå at løbe nogle andre skovgæster ned! Du løber nu langs Almindsø, hvor der sikkert også er en del andre skovgæster. Snart er dette dog overstået  Herefter løber man forbi nogle af tyskernes bunkere fra 2. verdenskrig og ind i en let kuperet del af skoven. Det går over stok og sten - og det anbefales at holde godt øje med ruten.
Vi krydser mtb-sporet en del gange, så se jer godt for!
Bakkerne bliver stejlere og hårdere og vi nærmer os den meget kuperede sydlige del af Vesterskoven. Når du rammer Gjessøvejens asfalt er det tid til at bide tænderne sammen! Snart starter et loop, som skal løbes 2 gange. Vi kalder det ”Loop of Doom and Beauty” - det er her formen testes af på smukkeste vis. Der vil være vejvisere ude, men vær selv OBS på, at du skal have 2 omgange på runden.
Der vil være skiltet, hvor Loop of Doom and Beauty starter og hvor den slutter. Der er et lille fladt stykke imellem, hvor man lige kan komme til hægterne!
Dvs. man løber en omgang og bliver ledt hen til endnu en tur på loop of doom. Dvs løber til højre. Anden gang man kommer ned, løber man til venstre og videre på ruten.

Der er kun et depot på ruten - og det er ved 19.5 km.
(Der kan dog tankes vand ved kilden I passerer efter ca 17 km. (vandrør)).
Fra depotet er de værste bakker overstået, men formodentlig føles de sidste bakker stadig hårde.
Vi har derfor lagt et virkeligt lækkert stykke dream-trail ind, hvor man bare slår bremserne fra og cruiser nedad bakke! Du er ikke i tvivl, hvor det er.  Herfra er der kun et par mindre bakker hjemad! Igen skal I under tunnelen ved Østre Søbad og løbe tilbage samme vej, som I kom for et par timer eller 3 - 4 siden! - Der kan være mange mennesker, så pas på her. 

50 miles, 60 km og 30 km. 
Den lange 50 miles udgave starter med samme tur, som 28 km-løberne . Dog skal de kun en enkelt gang rundt på Loop of Doom. Når løberne har passeret tunnelen væk fra Østre - løbes der ud i den skønne Østerskov, hvor ruten deles med 60 km løberne.
Der løbes langs søerne - og det er en virkelig flot tur. Der løbes op på Karoline Amalie høj, hvor nedløbet er en smule anderledes end de andre år. Så er du rutineret Julsø Ultra løber, så hold lige øje med markeringen.
Efter Karoline Amalie Høj, løbes der ud på halvøen ”O-ringen”, hvor der lige er kastet et par hårnålesving ind. Det er et af skovens smukkeste steder og ikke uden grund, at det kaldes ”Paradiset”.
Snart er deltagerne ude ved kanten af Virklund og et lækkert trail løber langs paradisvejen, før deltagerne drejer ind i Sønderskoven, hvor Havørnene holder til. Det går snart igen langs vandet, før man føres op til Slåensø og videre op forbi kongestolen og via en smuk hylde til depot 2 ved 38 km/14 km.
Nu kommer man ind i endnu et kuperet og meget smukt område, som starter med Åsen og herefter Knøsen, hvorefter man ledes ned på Mergelbanen, som tager løberne videre over Smallebakke og derefter Himmelbjerget, hvor man lige skal en tur op og rundt om tårnet!
Det går stærkt ned af bagsiden af bjerget - men snart går det op igen til ”P2”, hvorefter vi har besteget den falske bakke, som Himmelbjerget er - og vi kan cruise langs hegnet til Rye Nørreskov ad et dejligt flowspor. En låge passeres og snart går det stejlt ned og ned og ned! Inden I næsten ikke kan komme længere ned - og der drejes til højre og den store grusvej følges til Ry, hvor der er depot ved Siimtoften ved Kvickly Ry efter 53 km/ 28 km. Der er herfra et flot view over Birksø mod Himmelbjerget. (30 km ruten starter ved stationen i Ry og når man møder Kvickly i Ry efter 1 km, deler man resten af ruten med 60 km og 50 Miles. 
Ruten løber langs græsset inden den går ned til marinaen forbi Ry Roklub og videre ud omkring Skimminghøj, inden vi følger ”sumpstien”, som består af en fin bro og en række træbroer ud til Alling Vest, hvor man rammer en sandet grusvej, som tager jer ind ud til kanopladsen ved Alling Vest. Efter et stejlt nedløb kommer man ned til Gudenåen og et lækkert stykke trail. Hold øje med markeringen, for lige som det går bedst, skal man til højre og stejlt op til Bryggebjerg. Husk at se dig tilbage ved enden af stigningen. Det er en af Søhøjlandets smukkeste udsigter!
Nu går det nedad til vigen ved Laven og herfra videre langs banen og op mod Gammel Kol. Vi følger Himmelbjergruten og skal lige et smut ud i Gl. Laven inden vi igen løber ned mod Møgelø og følger vandreruten. Det går godt og Linå Vesterskov venter med et par gode op- og nedløb.
Snart er du på en cykelsti - og skal krydse vejen til depot 4 ved 71 km/ 46 km/18 km. - Nu venter Sindbjerg og Stoubjerg. Vores lyngklædte vartegn! Og efter dem Nordskoven! Ruten varierer altid i Nordskoven, men vi har valgt en klassiker med godt flow og mulighed for at komme godt i mål!
Der er blevet pløjet en vej igennem Nordskoven, men heldigvis stadig uden biler. Hold dog godt øje med markeringen på denne sidste del af ruten, da der vejarbejde og ved marinaen sikkert masser af bådaktivitet!

Ja, så er du tilbage, hvor du startede! ??

100 km ruten. 
Ruten er 50 miles ruten plus et ekstra loop ved Ry. 100 km er det nye "påfund" i år - og det vil hvert år være et nyt "loop", som sættes sammen efter banelæggerens smag, behag og de tilladelser vi får i hus. I år det en overordentlig smuk ekstra sløjfe, som deltagerne får oveni. Der vil være noget af ruten, som er letløbet - og vi kan ikke helt undgå asfalten, så for at veje op for dette har vi krydret den med gode højdemeter, lækre nedløb - og fede flowspor! Velbekomme. 
Loopet løbes udelukkende med GPS-fil - og 4 steder på ruten vil der være en post, hvor deltagerne skal "klippe" i deres startnummer med en kodetang.

Markering:
Ruten er markeret med Julsø Ultra orange flag og alm. orange flag - samt gul minestrimmel med sort skrift.
Passering af MTB-spor: Se dig godt for - selvom vi sætter skilte op, så MTB´erne kan se, der er en rute, der krydser, er det ikke sikkert de opdager det. Så hjælp med at passe på alle andre skovgæster.

Dropbags:
Vi tilbyder kun at levere ”dropbags” til depotet i Ry. Det er kun relevant for 60 km og 50 miles og 100 km. Du kan aflevere en lille pose ved start, som vi leverer til depotet omkring kl. 11. Sørg for at sætte tydeligt navn på. Begræns det mest muligt og undgå helst dyre tasker eller lignende, da vi ikke tager ansvar for det udover at det kommer retur til klubben. Allerbedst er det at nøjes med mad/drikke i beholdere, som ikke skal returneres.  
Hvis det er  en taske/tøj/sko bliver det returneret til mål omkring kl. 16:00 +/- 1 time, så du skal selv finde ud af at få det afhentet efter dette tidspunkt.


Anbefalet udstyr:

 • Trailsko
 • Racevest
 • Vindjakke
 • Survival blanket (60 km + 50 miles + 100 km)
 • Stave er tilladt

Silkeborg Skovene:

Silkeborg Skovene er et unikt skovområde, som går hele vejen rundt om Silkeborg Søerne kun afbrudt af byerne Silkeborg og Ry. Skovområdet er Danmarks største sammenhængende skovområde. Skovene er meget kuperede og fyldt med lækre og isolerede områder, hvor man kan følelsen af at være på ekspedition. Der er mange udsigtspunkter, som også vil være en del af ruten. Skovene er meget forskellige, hvilket gør løbeoplevelsen ekstra spændende, da der hele tiden vil være noget nyt at se på.

Tilmelding

 • Ændringer af deltagernavn eller overdragelse af nummer kan foretages på sportstiming.dk
 • Distance kan ændres så længe der er ledige pladser på de øvrige distancer.
 • Tilmelding er bindende – beløbet refunderes ikke og deltagelsen kan ikke overføres til året efter.
   

Deltagelse i Julsø Ultra er på eget ansvar.

 Event information
29. april 2023
Silkeborg O-klub
Vejlsøvej 9
8600 Silkeborg
Danmark
Se kort herunder
Tilmelding er lukket
Tidtagningen til dette event sker med brug af ST App Service. Der benyttes ikke chip-tidtagning til dette arrangement. Ved rettelser bedes du rette henvendelse direkte til arrangøren.
For spørgsmål angående resultater kontakt: julsoeultra@gmail.com
30 km
Starter 11:43

Pris pr. deltager
Til og med 8. maj 2022 350,00 DKK + gebyr
Fra 9. maj 2022 400,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2023 450,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
60 km
Starter 09:02

Pris pr. deltager
Til og med 8. maj 2022 400,00 DKK + gebyr
Fra 9. maj 2022 450,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2023 500,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
50 Mil
Starter 07:00

Pris pr. deltager
Til og med 8. maj 2022 450,00 DKK + gebyr
Fra 9. maj 2022 500,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2023 550,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
28 km
Starter 08:00

Pris pr. deltager
Til og med 8. maj 2022 350,00 DKK + gebyr
Fra 9. maj 2022 400,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2023 450,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
100 km
Starter 07:00

Pris pr. deltager
Til og med 8. maj 2022 450,00 DKK + gebyr
Fra 9. maj 2022 500,00 DKK + gebyr
Fra 1. jan 2023 550,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager

 Facebook

Denne funktion kræver 'Statistik og markedsføring' cookies, som du ikke har givet tilladelse til.
Klik her for at gennemgå dine cookie-indstillinger.

Julsø Ultra 2023

 • Silkeborg O-klub
 • Vejlsøvej 9
 • 8600 Silkeborg
 • Danmark