DM Ungdom Cross Stafet

DM Ungdom Cross Stafet

Information og tilmelding

Lørdag
30. marts 2019

BYD VELKOMMEN TIL ET HELT NYT DANSK MESTERSKAB, DER FEJRER CROSS, OG HVOR ALLE KAN VÆRE MED

Deltag i DM Ungdom Cross Stafet og U14 VM Cross Challenge på Moesgaard Museum, og oplev VM Cross bagefter
 Interessen for cross er stor i hele verden, og den er støt stigende i Danmark. Og med god grund. Cross er en af de smukkeste og mest traditionelle discipliner inden for løb. Det er løb mod en selv, med kammeraterne, og det foregår i og med naturen. Det gør løb simpelt, sjovt og underholdende.

Og det bedste af det hele. Alle kan være med.

Netop dette er en af grundstenene, når Danmark den 30. marts 2019 har værtsskabet for et af de største og mest prestigefyldte mesterskaber i løb, nemlig IAAF / Mikkeller World Cross Country Championships 2019, der finder sted ved Moesgaard Museum i Aarhus. 

Og nu har cross også fundet vej til et helt nyt nationalt mesterskab. DM Ungdom Cross Stafet er DM i en helt ny konkurrence, hvor alle kan være med. Det finder sted samme dag som VM Cross, den 30. marts 2019 ved Moesgaard Museum. Løb med om formiddagen, oplev cross og kæmp om titlen som det bedste hold i Danmark i cross.
 FORMAT

DM Ungdom Cross Stafet består af 3 elementer:

 1. StafetCross
 2. TeamCross
 3. SpeedCross

Man skal som hold gennemføre alle 3 elementer.

StafetCross
Ruten udgøres af 4 forskellige strækninger på 500-1.000m. Hver udøver løber præcis én af de fire ture i den angivne rækkefølge med skifte i skiftezonen.

TeamCross
Samme rute som StafetCross. 1. strækning løbes af én løber. 2. strækning løbes af 2 løbere sammen. 3. strækning løbes af 3 løbere sammen, og den sidste strækning løbes af alle 4 løbere på holdet.

Man må først begynde næste tur, når den sidste løber på holdet fra forrige tur er nået til skiftezonen. Placering afgøres af 4. løber i mål.

SpeedCross
Består af 20 x ca. 100m stafet. De fire løbere på hvert hold løber 5 gange hver i fast rotation. 1. løber tager således ture nummer 1-5-9-13-17.
 KLASSER

Et hold består af 4 udøvere. Der kan være drenge-, pige-, og mix-hold. Kategorierne er:

 • U16 (årgang 2004 + 2005)
 • U18 (årgang 2002 + 2003)
 • U20 (årgang 2000 + 2001)

Mix-hold skal bestå af minimum 2 piger. Rækkefølgen på de forskellige løb er op til holdene at beslutte. 

Et hold kan supplere med en eller flere deltagere fra de yngre aldersklasser (den aktive skal dog mindst fylde 14 år i 2019). Den ældste deltager på holdet bestemmer aldersklassen for holdet. 

Derudover er der en samlet overordnet klubkonkurrence på tværs af alle slags hold og alle aldre. Der er et officielt DM i hver klasse, samt i den samlede klubkonkurrence, så titlen som danmarksmester er på spil. Der vil være DM-medaljer til vinderne i hver kategori.

Husk også på, at DM Ungdom Cross Stafet er åbent for alle - også for fodboldklubber, håndboldklubber, osv. Og man kan også være med, selvom man ikke er medlem af en forening. Skole-klasser er også mere end velkomne. Cross kan bruges og nydes af alle, så dan et hold og kom med til årets cross event. Det er et event, der vil huskes i mange år, så det er nu chancen skal gribes! 

Point
Point gives ud fra placeringer. Slutresultatet afgøres på baggrund af det totale antal point fra de 3 elementer. Der gives 100 point til vinderholdet i hver disciplin, 99 til nummer 2 osv (man får minimum 1 point for at gennemføre). Man kan altså maksimalt opnå 300 point som hold. Holdet med flest point i de enkelte alders- og kønsklasser vinder, og klubben/foreningen med flest point vinder den overordnede klubkonkurrence. 
 


TIDSPROGRAM

Hele konkurrencen afgøres på omkring 2 timer. Der tages forbehold for justeringer i tidsskema, som først kan lægges endeligt fast, når vi kender deltager-antallet. Der kan blive tale om at starte op mod en halv time tidligere. Alt sammen vil blive nøje tilrettelagt, så i kan trygt stole på, at der er en fed dag i vente - og en dag, som man ikke må misse. 
 
Kl. 9.00: StafetCross
Kl. 9.30: TeamCross
Kl. 10.00: SpeedCross
 
Præmieoverrækkelse
 
Kl. 10.30: Velkomstceremoni VM Cross
Kl. 11.00-14.50: VM Cross
 
Kl. 15.00: Motionsløb - The Sprint 2 km
Kl. 15.30: Motionsløb - The Relay 4 x 2 km
Kl. 16.15: Motionsløb - The Toughest Cross + Trail 4/8/12 km
 

Husk - som deltager i DM Ungdom Cross Stafet får du et gratis startnummer til et af motionsløbene, så der er rigtig mange gode grunde til at være med til DM Ungdom Cross Stafet 2019. 

Det er også en oplagt mulighed for at lave et event sammen som familie. Deltag selv i DM Ungdom Cross Stafet, få forældrene med til et af motionsløbene og vis dem cross, og se verdens bedste løbere kæmpe om VM-titlen til VM Cross
 


U14 VM CROSS CHALLENGE

VM Cross 2019 skal være en dag, hvor cross bliver sat i højsædet, så alle kan opleve glæden ved cross og løb, når det mest prestigefyldte mesterskab finder vej til Aarhus, Danmark, den 30. marts 2019.

Vi mener det, når vi siger, at alle kan være med. Derfor har vi oprettet en særlig U14-klasse (årgang 2006 og under), så selv de yngste kan være med i årets fedeste dag for cross. Der er ingen nedre aldersgrænse, men man skal være opmærksomme på løbets udfordringer og længde. 

Man kan faktisk rigtig først deltage i danske mesterskaber fra 14 år, men de yngre løbere skal ikke snydes for denne unikke oplevelse, og derfor er det Dansk Atletik Forbund's ære at invitere til U14 VM Cross Challenge.

Konkurrencen foregår på nøjagtig samme måde som beskrevet for U16, U18 og U20. Bortset fra, at der ikke dystes om DM-medaljer. Men der er stadig gode præmier på spil. Skal der tjenes ind til en tur med klassen, klubben eller kammeraterne, så er det til U14 VM Cross Challenge det sker, da der dystes om:

 • 5.000 kr. til bedste drenge-hold
 • 5.000 kr. til bedste pige-hold
 • 5.000 kr. til bedste mix-hold
 • 10.000 kr. til bedste klub på tværs af de tre klasser

Konkurrencen afgøres som DM-konkurrencerne efter placeringspoint. Læs mere her

Alle øvrige forhold er også gældende for U14: Overnatning, måltider, startnummer til VM, adgang til Moesgaard osv. Læs meget mere om det fede setup her
 


TILMELDING

Tilmeldingen bygger på det nye tiltag fra Dansk Atletik, hvor deltagelse er åbent for alle. Derfor kan alle være med - både hvis man er medlem af en forening og også, hvis man ikke er.
 
Pris: 500 kr./hold for DAF-forening, 1.000 kr. for øvrige hold.

Inkluderet i prisen:

 • Startnummer til DM Ungdom Cross Stafet (et hold bestående af 4 løbere)
 • *Gratis start i The Sprint 2 km eller The Relay 4 x 2 km. Værdi 4 x 250 kr./person
 • Gratis adgang til Moesgaard Museum på konkurrencedagen. Værdi 4 x 140 kr./person
 • Gratis morgenmad og frokost lørdag
 • Gratis overnatning fra fredag den 29. marts til lørdag den 30. marts
*Man skal være minimum 8 år for at deltage i The Sprint 2 km eller The Relay 4 x 2 km.
 
Gratis morgenmad, frokost og overnatning
Her er der en ekstra grund til at komme til DM Ungdom Cross Stafet. Der vil være gratis morgenmad og overnatning fra fredag til lørdag til samtlige deltagere til DM Ungdom Cross Stafet i nærheden af stævnepladsen ved Moesgaard Museum. Kom om fredagen, overnat med dit hold og dine kammerater, få morgenmad lørdag morgen, deltag i DM Ungdom Cross Stafet om formiddagen, og se verdens bedste løbere bagefter stafetten, når VM Cross finder sted præcis samme sted ved Moesgaard Museum. Der vil også være gratis frokost til deltagerne.

Der er lagt i kakkelovnen til en formidabel weekend med cross country, kammeratskab og holdoplevelser ud over det sædvanlige - alt sammen i en verden af cross, når det store og mest prestigefyldte event IAAF/Mikkeller World Cross Country Championship 2019 finder sted i Aarhus den 30. marts.

Hvordan tilmelder man sig?
Hop ud i højre side og tilmeld jeres hold. 

Det er muligt at ændre deltagere helt frem til og med tilmeldingsfristen den 25. marts. 
Følg denne guide: 

 1. Klik på "Min profil" oppe i menuen i toppen
 2. Klik på "Mine ordrer"
 3. Klik på "Se tilmeldte"
 4. Klik på "Ret" under det navn, der skal ændres
 5. Lav ændringerne
 6. Klik på "Godkend ændringer"
 Event information
30. marts 2019
Moesgaard Museum
Aarhus
Danmark
Se kort herunder
Tilmelding er lukket

Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 500,00 DKK + gebyr
Ikke Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 1.000,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 20,00 DKK

Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 500,00 DKK + gebyr
Ikke Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 1.000,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 20,00 DKK

Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 500,00 DKK + gebyr
Ikke Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 1.000,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 20,00 DKK

Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 500,00 DKK + gebyr
Ikke Dansk Atletik Forbund-klub: Pris pr. hold
Pris 1.000,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 20,00 DKK
Ingen oplysninger
Ingen oplysninger
Ingen oplysninger
Ingen oplysninger

 Facebook

Denne funktion kræver 'Statistik og markedsføring' cookies, som du ikke har givet tilladelse til.
Klik her for at gennemgå dine cookie-indstillinger.

DM Ungdom Cross Stafet

 • Moesgaard Museum
 • Aarhus
 • Danmark

Har du spørgsmål?