Marathon 42.195 Challenge

Marathon 42.195 Challenge

Resultater

Mikkel Larsen


Fremskridt
Total (146,2%)

61,69 km

Løb

 
61,69 km


 
 
 
 
 
 
 


Challenges!
 

Den lille havfrue / 0 km
Skulpturen af den Den lille Havfrue blev opstillet d. 23. august 1913 på langelinje i København – hun har altså fejret sin 100 års fødselsdag! Siden da har hun mistet hovedet af to omgange, mistet én arm, været iført burka og nissehue og er flere gange blevet overhældt med maling – MEN hun står der endnu.
Skulpturen er udarbejdet af billedhuggeren Edvard Eriksen. Han blev inspireret af ballerina Ellen Price, der var hovedrolle i balletten ’Den lille Havfrue’ 1909. Ellen Price ønskede dog ikke selv at sidde nøgenmodel overfor billedhuggeren, hvorfor det blev kunstnerens egen kone, der sad model i stedet. Bonusinfo: Selvom skulpturen er naturlig størrelse, vejer hun alligevel 175 kg!
 
Nyhavn / 2 km
Nyhavn hed oprindelig Den Nye Havn og stammer tilbage fra 1673. Den startede som en travl erhvervshavn, hvor skibe fra hele verden lagde til kaj. Livet i havnen var præget af sømænd, værtshuse, glædespiger og fest.

Nyhavn nr. 9 stammer fra 1681 og er havnens ældste hus. Det har ikke gennemgået nogen om- eller tilbygninger siden.

H.C. Andersen boede fem år i nr. 20, det var her, han skrev 'Fyrtøjet', 'Lille Claus og store Claus' og 'Prinsessen på Ærten'. Senere boede han 16 år i nr. 67 og to år i nr. 18.

Bonusinfo:
En kanalrundfart et must når man besøger København, og Nyhavn er et godt sted at starte. I sommerferien kan der være mange turister som har planer om et tur rundt i Københavns kanaler. Kom derfor tidligt, eller ta´ en af de sidste afgange.
 
LØBEREN / 4 km
Hos LØBEREN i Nørre Farigmagsgade kan du være sikker på professionelt rådgivning. Alle ansatte er erfarende løbere, og du kan spørge dem om alt vedr. løb.
Husk du får 20 % i rabat på ikke nedsatte varer mod fremvisning af din løbskvittering eller startnummer. LØBEREN har 8 sportsbutikker i hele danmark.
 
Tivoli / 6 km
Tivoli blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843 . Dørene blev åbnet 15. august . Havens areal er stort set det samme i dag som dengang, men i 1843 lå det uden for Vesterport . Ingen af Carstensens oprindelige træbygninger er bevarede. Tivoli blev 25. juni 1944 bombet, ifølge den tysk kontrollerede presse af en dansk modstandsgruppe.

Bonusinfo: Prøv den vilde “Dæmonen” - den er 28 meter høj, og i det næsten frie fald kommer man op på over 62 km/t og en påvirkning på 4G.
 
Lille Langebro – Ny Cykelbro / 10 km
Den nye cykelbro ’Lille Langebro’ blev officielt indviet i august 2019. Broen løber mellem Vester Voldgade og Langebrogade på Christianshavn – parallelt med den gamle Langebro. Ambitionen med den nye bro var at skabe flere muligheder for byliv og rekreation for københavnere samt endnu en vigtig forbindelse over havnen. Den smukke bro har op til 10.500 brugere dagligt og er 175 meter lang. Til at sætte broen op var man nødt til at anvende nordens største kran – 75 meter høj! De to midterste brofag kan dreje 180 grader og åbne broen, når større fartøjer skal gennemsejle. Det tager ca. 2 minutter at åbne og lukke broen. Bonusinfo: Broen blev forsinket et år, eftersom som der skete en skade under lastningen af brofagene i Rotterdam. Da ét af de fire brofag blev lastet på en pram knækkede kranen og tabte brofaget ned over et andet brofag, der allerede var placeret på transport prammen. De to brofag blev derfor totalskadet i styrtet og der skulle laves nye helt fra bunden.
 
Christianshavn / 12 km
Christianshavn, et område bestående af små øer – sandbanker mellem Sjælland og Amager. I dag er det kendt for din hippe cafékultur og et utal af farverige husbåde, der ligger på kanalerne. Det er muligt at sejle rundt i små både på kanalerne og man vil opleve, hvordan det summer af liv og kreative sjæle både til lands og til vands. Nordisk Film producerede i 1970-1977 serien ’Huset på Christianshavn’ for Danmarks Radio, som netop beskrev det landsby agtige fællesskab der var blandt beboerne i et hus i et hjørne af København.
 
Operaen / 14 km
Danmarks nationalopera, ’Operaen’ beliggende på Holmen i København, blev indviet af dronningen i januar 2005. Den er tegnet af arkitekten Henning Larsen og har Mærsk Mc-Kinney Møller som initiativtager og bygherre. Operaen har en imponerende foyer med verdenskendte lysskulpturer fra Olafur Eliasson og derudover en fantastisk udsigt over Københavns Havn og Frederiksstaden.
Operaen huser to store scener og det samlede etageareal i bygningen er ca. 41.000 m 2 som er fordelt på 14 etager, hvoraf de 5 er under jorden. Der er ca. 1.000 rum til prøvesale til opera, ballet, orkester, omklædningsrum og lignende.
Operaens samlede pris for byggeriet var ca. 2,5 mia. kroner.
Bonusinfo: Oppe under loftet er der lavet Takkelloftet , som også kaldes for ’black box’. Den kan rumme max 180 tilskuere og kan laves om, således den passer bedst muligt til forskellige kunstformer og rummer blandt andet 13 flytbare tårne.
 
Christiania / 15 km
’Bevar Christiania’-trøjer ses på både unge og gamle over hele landet som et tegn på den mangeårige kamp for at bevare den fristad, der i 1971 opstod som en ulovlig besættelse af et forladt kaserneområde på Christianshavn. Mange af de aktivister der flyttede ind på Christiania i begyndelsen havde et ønske om at leve, arbejde og bo alternativt i forhold til ’normal-Danmark’ uden for fristadens grænser. I 1987 kom regeringen med en handlingsplan for lovliggørelse af Christiania, og denne blev i 1989 stemt igennem med et bredt flertal.
Christiana, hvis areal varer til mere end 50 fodboldbaner, er en grøn og bilfri by med stier, grusveje og store vandområder. Noget af det særlige ved Christiania er, at området i vid udstrækning er selvforvaltende. Det fungerer også som et økonomisk fællesskab, hvor alle beboere skal betale en ’brugsleje’ for deres bolig, som indgår til en fælleskasse.
I dag er Christiania et populært mål for turister og der foregår både; dansetimer, koncerter, debatter og fællesspisning.
 
Copenhill / 18 km
Københavns epicenter for urban mountain sport – fremtidens bæredygtige forbrændingsanlæg.
Stå på ski om sommeren, og så på den flade ø Amager?
S kibakke er 85 meter højt, 320 meter langt, og varierer fra 45 % hældning på den sorte ujævne pist til 14 % hældning på den grønne piste i slutningen. Midten af bakken er en blå pist, hvor to forskellige liftsystemer forbinder grøn, blå og sort piste med et rullebånd og en T-lift. Underlaget kan køres på året rundt. og er lavet af neveplast.
Bonusinfo: Har man glemt skiene kan det anbefales at tage den lange vandresti til toppen, og her venter der en unik udsigt over hele København.
 
Kastrup Lufthavn / 28 km
Kastrup lufthavn er Skandinaviens største lufthavn. Den blev grundlagt i 1925, da flyrejser stadig var forbeholdt den velhavende elite. De første interkontinentale ruter til Amerika åbnede i 1946 og blot få år senere var Kastrup Lufthavn Europas tredjestørste med mere end 150 daglige starter og landinger og næsten 300.000 passagerer årligt. Dette tal var dog noget større i 2019, hvor antallet af rejsende passerede 30 mio! Der er to hoved landingsbaner i Kastrup Lufthavn – hver af dem er 3,3 km lange.

Bonusinfo: Et typisk passagerfly som Boeing 737 eller Airbus 320 kan lette ved en hastighed på omkring 200 km/t. Ofte kommer flyene op på en hastighed omkring 250 km/t før det letter. Det tager typisk 30 sekunder før flyet når en hastighed på 200-250 km/t. Den danske rekord på 3000 meter løb for mænd er 7 minutter og 43 sekunder – sat af Morten Guldberg i 1989.
 
Kødbyen / 40 km
Kødbyen er det populære udtryk for den del af Vesterbro, hvor størstedelen af byens fødevaregrossister, specielt kødgrossister, holder til. Det er derudover en kreativ boble, hvor restauranter, natklubber og kunstgallerier ligger side om side med slagterierne, der stadig driver virksomhed der. Der findes et utal af gode spisemuligheder og stemningen er i top - Og hvis man er tørstig efter en løbe eller gåtur, så kan man stadig finde et sted hvor en øl ikke koster alverden.
 
Zoologisk have / 42 km MÅL
VELKOMMEN I MÅL - SUPER SEJT AT DU HAR KLARET ALLE 42 KM. GOD SOMMER…!

Zoologisk have blev grundlagt i 1859 i Frederiksberg Have af ornitologen Niels Kjærbølling. Begyndelsen var meget beskeden, men siden 1980 er der blevet moderniseret med en lang række nye anlæg, bl.a. tiger, sæler, moskusokser, næsehorn og menneskeaber. Haven har siden 1980’erne også spillet en central rolle i et internationalt zoo samarbejde om at redde truede dyrearter. Haven har ca. 1 mio. besøgende om året – det svarer til i gennemsnit ca. 2700 besøgende dagligt.

Bonusinfo: For nylig slap den ene af de to pandaer i haven ud og var på fri fod. Det blev dog hurtigt opdaget og pandaen blev bedøvet med en pil, således den kunne bringes tilbage på sin plads i stalden. De to pandaer er desuden udlånt af Kina, og det koster Danmark penge at have de bambus spisende dyr i Haven i København – så skynd dig en tur ind og se dem, så længe muligheden byder sig!
Deltager (#5)
Mikkel Larsen
Danmark
Marathon 42.195 Challenge
61,69 km total
61,69 km
5:04:01 (Nuværende)
Udskriv diplom