Vælg mellem 5 flotte distancer
Vi har gjort os umage med at lægge nogle flotte ruter, der giver deltagene forskellige oplevelser på den skønne ø. Vælg imellem:
  • LÆSØ DOUBLE (ca. 100 km asfalt 2 gange øen rundt)
  • ØEN RUNDT (ca. 50 km asfalt)
  • TANGHUSRUTEN (ca. 32 km asfalt)
  • KLITPLANTAGEN MTB (ca. 27 km blandet vej, skovvej/grusvej og track)
  • SALTSYDERUTEN (ca. 15 km vej og skovej/grusvej)
Alle ruterne har start og mål i Byrum midt på Læsø.
Ruter i Google Maps
Vises kun på computer


DOWNLOAD RUTER
Alle 4 ruter kan downlades som GPX-fil fra All Tracks (kræver oprettelse af betalt abonnement)
ØEN RUNDT
Denne rute bringer deltagerne rundt på det meste af Læsø. Ruten er ca. 50 km og undervejs passerer man den tangtængede museumsgård, naturområdet "Bovet", flere tangtængde huse ved Gammel Østerby, udsigt til klitterne ved Danzigmann stranden, Østerby Havn, skovområdet ved Klitplantagen, Vesterø Havn, udsigt til "Kongestranden" samt landbrugsområdet i "Sydvesten".
Undervejs er der placeret depoter ved Østerby (ca. 18 km) og Vesterø (ca 32 km).
Der er asfalt hele vejen rundt. På langt det meste af ruten er asfalten god. På enkelte strækninger kan asfalten være ujævn/knubret.TANGHUSRUTEN
Denne rute bringer deltagerne rundt på den centrale og østlige del af Læsø, hvor der er en høj koncentration af gamle tangtængede huse . Ruten er ca. 32 km og undervejs passerer man den tangtængede museumsgård, naturområdet "Bovet", flere tangtængde huse ved Gammel Østerby, udsigt til klitterne ved Danzigmann stranden, Østerby Havn samt skovområdet ved Klitplantagen.
Undervejs er der placeret depoter ved Østerby (ca. 18 km).
Der er asfalt hele vejen rundt. På langt det meste af ruten er asfalten god. På enkelte strækninger kan asfalten være ujævn/knubret.KLITPLANTAGEN MTB
Denne rute bringer deltagerne gennem det naturskønne område på den nordlige del af Læsø. Helt ekstraordinært har Naturstyrelsen givet tilladelse til, at et begrænset antal deltagere i Læsø Rundt kan få den flotte oplevelse at cykle gennem plantagens varierede landskab af skov, hede og klitter. Ruten er nøje fastlagt under hensyn både til deltagernes oplevelse og den følsomme natur. Undervejs passerer deltagene bl.a. hummerhytterne ved Horneks Odde og den store sten, der kaldes "Læsøs dåbsattest".
Der er depot vedHorneks Odde (ca. 15 km).
Ruten er blandet asfalt, skovvej/grusvej og lidt track.SALTSYDERUTEN
Denne familievenlige rute bringer deltagene syd om Byrum og er lagt under hensyn til oplevelser og sikkerhed for de yngste deltagere. Ruten er velegnet til børnefamilier samt deltagere, der gerne vil have god tid til at hygge undervejs. Denne rute bringer deltagerne forbi den tangtængede museumsgård samt saltsydehytten ude ved Rønnerne.
Der er indlagt to væskedepoter ved Egegårdsvej (ca. 6 km) og ved Saltsyderiet (ca. 11 km).
Ruten er fortrinsvis asfalt samt ca. 2 km skovvej/grusvej. Ruten anbefalse ikke til racercykler med smalle dæk. De anførte distancer er vejledende og der tages forbehold for ændringer af ruterne