Lørdag
15. juni 2024

Stort skovløb i smukt og kuperet terræn


Vi gør det igen - nu for 3. gang! Hvalsø Løbeklub afholder Musvågen Skovløb 2024 - efter endnu en succes i 2023.
Begiv dig ud på 5 · 10 · halv- · hel- · eller ultramaraton på op til 80 km i smukt og kuperet skovterræn.

Løbet foregår i Bidstrup Skovenes fantastiske og kuperede landskab. De længste distancer kommer til at prøve kræfter med Sjællands højeste punkt: Gyldenløveshøj. Der er 4 forskellige og grundigt afmærkede ruter som tilsammen forløber over 42.2 km varieret terræn; mange smalle spor med variabelt underlag og nogle passager med brede stier.

Løbet starter i skoven – og bliver derude. Der er gode højdemeter at hente i det sjællandske højland.
Du kan godt glæde dig!


Ruterne:
De 4 skovruter er grundigt markerede med forskellige farver flag. På løbets hjemmeside kan du læse mere om hver løbsdistance, ruterne, placering af depoter - samt oversigtskort over ruternes forløb inde i skoven.

Her er en kort skitsering af ruterne og nogle af de signatursteder, du kan glæde dig til at se undervejs:


o Den blå rute er 5 km - og et udfordrende medley over Det Hvide Spor som er et af Danmarks bedste singletrack MTB-spor, og omkringliggende stier med mange sving og små stigninger.

o Den røde rute er 10 km og kaldes ”Ridestien”. Ruten tager løberne helt væk fra de vante veje og ud på en fed løbeoplevelse med skovbund, sten og grene.

o Ruten i pink er 11.1 km. Valborup runden har både Skjoldungesti, Avnsø og mere åbne vidder på sin vej. En god blanding af smalle spor med variabelt underlag og passager med brede stier.

o Den gule rute er 16.1 km - og tager løberne ud på Gyldenløveshøj udfordringen med godt 125m på toppen, der er kunstigt anlagt omkring 1700tallet. Skovløbets længste rute byder på smukke strækninger, udfordrende trailstier, nogle brede skovstier, skovbund og en del op- og nedture ;).

Ruterne udgår fra samme start- og målområde, og derfra ud i hver sin del af Bidstrup Skovenes store område. Hver gang en ny rute påbegyndes har man således passeret målområdet, hvor ens løbstid registreres.

Distancer og start:
Startsted er Avnstrup. Parkering ved og omkring Center Avnstrup, Avnstrupvej 7 4330 Hvalsø. Der er vejvisning og skiltning fra parkeringsområdet til start inde i skoven, en lille kilometer til fods.

Ultraløb op til 80 km
Start kl. 05. Maximum løbs-tid er 12 timer til kl. 17.

Gruppen startes på Avnstrup P-plads for at opnå en 600m ’prolog’, der sikrer løbets mulige superdistance på 80km. Derfra guides løberne med skiltning ind i skoven, til den første af op til 7 runder på de 4 forskellige ruter.
Rækkefølgen på skovruterne angives på en tavle i start- og målområdet, samt udleveres til løberne ved start. Løberne startes på app-tidtagning og overgår til alm. chip-tidtagning kl. 09.

Afhentning af startnummer kl. 04.30 (når solen er lige ved at gå op ved skovbrynet :). Løbsbriefing kl. 04.50. Der vil være væske og energi til brug før start, samt adgang til toiletter.
Man skal være fyldt 18 år for at tilmelde sig ultraløbet. Man skal medbringe bælte eller dunke med min. 1 liter vand; evt. energi til at supplere depoternes beholdning; samt obligatorisk sikkerhedsudstyr til hele turen.
Læs mere på løbets hjemmeside her.


Maratondistancen på 42.2 km
Start kl. 09. Maximum løbs-tid er 8 timer til kl. 17.

Start er inde i skoven. Derfra fortsætter løberne til den første af de 4 forskellige ruter. Rækkefølgen på de 4 skovruter angives på en tavle i start- og målområdet, samt udleveres til løberne ved start.
Afhentning af startnummer i løbsteltet ved start- og målområdet i skoven, senest 08.15. Løbsbriefing i startfeltet kl. 08.50. Minut-forskudt start i grupper med de hurtigste løbere placeret forrest.
Der vil være væske til brug før start, samt adgang til toiletter.
Læs mere på løbets hjemmeside her.

Halvmaratondistancen på 21.1 km
Start kl. 10. Maximum løbs-tid er 7 timer til kl. 17.

Start er inde i skoven. Derfra fortsætter løberne til den første af turens 2 forskellige ruter. Afhentning af startnummer i løbsteltet ved start- og målområdet i skoven, senest 09.15. Forskudt start i grupper med de hurtigste løbere placeret forrest.
Der vil være væske til brug før start, samt adgang til toiletter.
Læs mere på løbets hjemmeside her.

10 km:
Start kl. 11. 
Start er inde i skoven. Derfra fortsætter løberne til deres rute: den røde. Afhentning af startnummer i løbsteltet ved start- og målområdet i skoven, senest 10.15. Forskudt start i grupper med de hurtigste løbere placeret forrest.
Der vil være væske til brug før start, samt adgang til toiletter.
Læs mere på løbets hjemmeside her.


5 km
Start kl. 11.30. 
Start er inde i skoven. Derfra fortsætter løberne til deres rute: den blå. Afhentning af startnummer i løbsteltet ved start- og målområdet i skoven, senest 10.45. Forskudt start i grupper med de hurtigste løbere placeret forrest.
Der vil være væske til brug før start, samt adgang til toiletter.
Læs mere på løbets hjemmeside her.

Priser:
o Ultraløb op til superdistancen på 80 km: kr. 385,-
o Maraton 42.2 km: kr. 265,-
o Halvmaraton 21.1 km: kr. 195,-
o 10 km: kr. 125,-
o 5 km: kr. 85,-

Alle priser er ex. tilmeldingsgebyr til Sportstiming på 15 kr.

Som deltager får du:
En fuldstændig skøn dag i skoven hvor vi nyder naturen sammen.
En helt specielt flot Musvågen-Skovløb-medalje
Placering på officiel resultatliste
En lille taburetceremoni og en stor klapsalve til hver af de 5 distancers tre hurtigste mænd og kvinder. 
Mulighed for at blive hængende til løbs-afterparty :); fælles hygge og let forplejning i målområdet, når de sidste er sendt afsted og frem til løbets afslutning kl. 17.
Link til album med fine billeder fra en flot dag (vi forsøger at få alle med, men kan ikke garantere det)

Depoter og praktisk:
Der er hoveddepot i start- og målområdet, hvor der vil være både væske og energi til brug for hver ny påbegyndt rute. Ude på ruterne vil der være depoter for omtrent hver 5-7. km: størstedelen er ubemandede, men velmarkerede, så du ikke løber forbi. Det er indtegnet på kortet for hver enkelt rute, hvor depoterne er placeret. Depoterne tilbyder bl.a. energi i form af saft, frugt, chips og energibar (se løbets hjemmeside).

Startfeltet opdeles således at der kontinuerligt kan komme løbere over måtten til deres næste rute, samtidig med at øvrige distancer sendes afsted. Vi beder om at alle er opmærksomme på at overholde afspærringerne, så vi sikrer løbeflow’et for alle deltagere.

Der er elektronisk tidtagning med chip integreret i startnummeret hos alle deltagere. Ultraløberne overgår helt automatisk fra app-tidtagning til chiptidtagning kl. 11.

Som løber skal man selv orientere sig på ruten. Ruterne er grundigt markerede med flag (stukket i jorden) med rutens respektive farve, samt vejvisere/minestrimmel/skiltning ved kryds og lign. Ophører markeringerne, er man løbet forkert og må vende om. Der vil ikke være angivelse af km ude på ruterne, men skulle man få brug for hjælp, er der opsat nummererede skilte med jævne mellemrum undervejs: ring til telefonnummeret som er angivet og oplys så nummeret du befinder dig ved.

I start/målområdet findes løbsteltet, hvor man får udleveret startnummer. Her er også et overdækket område til opbevaring af din taske mens du er i løb. Dit startnr. noteres på bagagesedlen og der vil være opsyn, men opbevaring sker på eget ansvar. For ultraløberne vil der være mulighed for at efterlade en taske i et separat telt ved hoveddepotet.

Der er mulighed for eftertilmelding eller evt. ændring af navn eller distance ved videresalg eller overdragelse af startnummer på dagen fra kl. 09 mod et ekstra gebyr på kr. 30,-.

Der er offentlige toiletter ved Avnstrup P-plads, samt opsat 2 stk. toiletter i start/målområdet.
Alle tilmeldte modtagere email med opdateret og relevant information i ugen op til løbet.

Bemærk:
Tilmelding er bindende og pengene refunderes normalt ikke, hvis løbet afholdes som planlagt.
Deltagelse sker på eget ansvar og risiko.
Henstillinger fra løbsarrangøren skal respekteres.
Løbsarrangøren forbeholder sig ret til at foretage ændringer, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Vi glæder os meget!

Du kan tilmelde dig lige til den 14. juni - men hvorfor ikke gøre det nu? :)
LÆS mere på løbets hjemmeside og følg Musvågen Skovløb på Facebook
Kontakt for yderligere info: musvaagen@hvalsoe-loebeklub.dk
 Event information
15. juni 2024
Bidstrup Skovene (ved Avnstrup)
Avnstrupvej 7
4330 Hvalsø
Danmark
Se kort herunder
Tilmelding er lukket
www.hvalsoe-loebeklub.dk
Tidtagningen til dette event sker med brug af ST App Service. Der benyttes ikke chip-tidtagning til dette arrangement. Ved rettelser bedes du rette henvendelse direkte til arrangøren.
For spørgsmål angående resultater kontakt: musvaagen@hvalsoe-loebeklub.dk
5 km
Starter 11:30

Pris pr. deltager
Pris 85,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager
10 km
Starter 05:10

Pris pr. deltager
Pris 125,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager
21,1 km
Starter 10:00

Pris pr. deltager
Pris 195,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager
42,2 km
Starter 05:11

Pris pr. deltager
Pris 265,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager
80 km
Starter 05:19

Pris pr. deltager
Pris 385,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager
52,8 km
Starter 05:20

Pris pr. deltager
Pris 385,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager
68900 meter
Starter 05:20

Pris pr. deltager
Pris 385,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 16,00 DKK + 0,8% pr. deltager

Musvågen Skovløb 2024

  • Bidstrup Skovene (ved Avnstrup)
  • Avnstrupvej 7
  • 4330 Hvalsø
  • Danmark

Har du spørgsmål?