Shimano MTB Ligaen #3 - Rold C1

Shimano MTB Ligaen #3 - Rold C1

Teknik øvelser Shimano liga #3 


Regelsæt for teknik øvelser Shimano MTB-liga 2024
Dette regelsæt danner grundlag for teknikøvelser i forbindelse med MTB-liga.

1. Cyklen:
Der må IKKE fortages ændringer på cyklen mellem XCO løbet og teknik. Dog må saddelhøjden ændres inden teknikøvelsernes start, ændres denne skal den fastholdes gennem alle øvelser. Køres der med dropper post under XCO-løbet, må denne gerne benyttes.


2. Banen/Øvelserne
Teknikøvelserne består af 4 eller 5 baner. Hver bane består af 3 øvelser (sværhedsgrader) Hvis der laves fejl på 1. del af øvelsen, må man ikke fortsætte til 2. og 3. del af øvelsen.
Der må kun være én rytter i gang pr. bane ad gangen. Kun de ryttere, der er i gang med øvelserne, og dommerne må være på teknikområdet under øvelserne.
Der vil være briefing af teknikøvelser på dagen, hvor øvelserne finder sted. Tid og sted udmeldes i forbindelse med at teknikøvelserne offentliggøres. Der vil som udgangspunkt kun være en gennemgang af øvelserne.
Øvelserne bliver hvis muligt opstillet i forvejen og vil være åben for træning herefter.


3. Start rækkefølge/Tidsplan
Teknikøvelserne vil foregå enten før eller efter rytterne har gennemført deres XCO løb.
Der vil være teknikøvelser for klasserne U11 til U15, både for piger og drenge.
Det er rytterens eget ansvar at være til stede når denne skal starte.
Der startes således at yngste klasse starter først. Først piger og så drenge. Start rækkefølgen for de enkelte klasser vil være den samme som den man blev seedet efter til XCO-løbet.
Tidsplan vil fremgå under det enkelte event, og kan variere fra event til event.

4. Point og regler
I år tæller teknikøvelsernes resultat ikke med i resultatet for XCO-løbet. Det vil sige at resultatet i løbet er lige med podiet for dagen.
I Teknikøvelserne scorer man der i mod point, og disse point indgår i den samlede stilling, og det er den samlede stilling man bliver seedet efter til starten i næste løb. Har man ingen point endnu, seedes man bagerst og er der flere med 0 point findes start placering ved lodtrækning.
Pointene gives efter nedenstående skema. Teknikøvelserne er obligatoriske og hvis man ikke stiller op til teknik, gives der 0 point. Hvis man udgår af XCO løbet (DNF) må man stadig gerne stille op til teknikøvelserne.
Ved pointlighed i den samlede stilling (XCO og Teknik) vil det være seneste resultat i XCO løbet der er gældende.
Der kåres en samlet vinder af teknikkonkurrencen ved finalen. Ved pointlighed, vil det være resultatet fra finalen der tæller højst, er der stadig lighed vil det være samlet antal færreste fejl.