DGI Stjerne-Gravel

DGI Stjerne-Gravel

Information og tilmelding

Søndag
2. juni 2024
DGI Stjerne-Gravel i Bidstrup Skovene!

I samarbejde med Svenstrup Gods, Skov- og Naturstyrelsen samt Lejre Kommune og Ringsted Kommune inviterer vi til et fantastisk cykelløb på de lækreste grusveje på Midtsjælland.

Bidstrup Skovene er kendt for alle de flotte bakker og morænelandskaber, historiske nedslagspunkter fra Vikingetiden, herunder fx Sagnlandet Lejre og Kong Valdemars Vej tværs gennem skovene – samt Gyldenløveshøj, hvor der blev kastet materiel ned til modstandsbevægelsen under anden verdenskrig og Skjoldenæsholm Slot, som ligger smukt ved den sydvestlige del af ruten.

Stjerne-Gravel!
Vi benytter skovene til at lave et stjerneløb, hvor du bliver ført rundt i tre loops og gennem i alt 64 km. Størstedelen af ruten foregår på flotte grusveje; 55 km grus og kun 9 km asfalt. Det nordlige loop strækker sig over 24,9 km, det sydlige 10,8 km og det vestlige 28,4 km. Det bliver ikke bedre!

Tag det roligt, men du må også godt give den gas!
Løbet er ikke et race og der er ikke tidtagning. Der er ingen præmier til vindere, ingen hurtigste rytter, men derimod vil der være fede lodtrækningspræmier, som offentliggøres og uddeles ca. kl. 14:30. Det passer med, at alle er i mål, sidder i det grønne og hygger sig med mad og drikke.

Skovens andre gæster….
Du skal køre efter en GPS-fil, som udleveres ugen op til løbet. Vi markerer særligt udsatte steder, mest af hensyn til skovens andre gæster, men også for din sikkerhed. Så hold farten nede der hvor vi skriver ’kør roligt’, og giv den gas igen der, hvor vi skriver ’giv gas’. Der vil også være skilte på offentlig vej med ’Advarsel – cykelløb’. Det er alt sammen for din sikkerhed – og så bilister kan sænke farten. Husk også at holde dig i højre side af vejen og orienter dig, før du krydser vejen. Der vil være flagposter på udsatte steder.
I maj og juni er skovens dyr meget aktive, og det skal du vise hensyn til. De er som regel ikke så aktive mellem kl. 9-17, men hverken du eller rådyret har airbags, så orienter dig og kør langsomt, hvis du ser rådyr på grusvejene. Husk ikke mindst at køre efter færdselsreglerne!

Skal jeg have en cykelcomputer med GPS-navigation?
Nej det skal du ikke, men det er en stor fordel. Du kan navigere med en Garmin, Wahoo eller lignende, men du kan også anvende en mobiltelefon, vi udleverer ved tilmelding, hvor ruten er markeret. Hvis du ikke har navigationsudstyr, så skal du følge de små flag, vi sætter op. Det vil kræve, at du er meget opmærksom, især når du kører i en lille flok. Det er jo ikke sikkert, at dem du kører med, skal ud på samme loop. Flagene vil have forskellige farver, så man kan genkende ruterne. Der vil også være pileskilte på kritiske steder.

Hvordan starter og kører vi?
Deltagerne bliver ligeligt fordelt på de tre loops, så vi får spredt deltagerne i de tre områder. Vi tager ved inddelingen hensyn til klub/firma/familie tilhørsforhold. Alle grupper begynder ad samme vej, men starter med tre minutters forskel, fordeles via skilte med farvekode til hvert loop og kommer tilbage til mål. Når du begynder, bliver du tildelt en ruterækkefølge, som du skal følge under hele løbet.

Ved indskrivning får du et startnummer med startrækkefølgen. Du skal også bruge startnummer når du får udleveret din mad og drikke, som er inkluderet i deltagerprisen. Hvis du imod forventning ikke kan gennemføre alle tre ruter, så får du selvfølgelig din mad og drikke alligevel.



I mål:
I start- og målområdet vil der være udlevering af mad og drikke, så tag picnicudstyret med og slå dig ned på den store græsbakke.
Vi medbringer vanddunke og der vil blive solgt kaffe og sodavand.


Toiletter!
Der vil være to offentlige toiletter og vi opsætter også festivaltoiletter efter behov. Der er vand på toiletterne, ligesom der er en enkelt vandpost på parkeringspladsen.

Parkering
Der er masser af parkering lige ved start- og målområdet, men vi kan ikke garantere alle kan få en parkeringsplads, så kør sammen eller tag din cykel til starten. Her er parkeringspladsen og her kan du også parkere og cykle ganske kort vej til starten.

Udlejning af cykler.
Canyon & Hedeland MTB Tours vil stå for udlejning af gravelcykler og mountainbikes. Så kan du invitere din nabo, hele familien og chefen med. Leje og reservation af cykler sker her.

 
 Event information
2. juni 2024
Bidstrup Skovene
Avnstrupvej 20
4330 Hvalsø
Danmark
Se kort herunder
Eventet er udsolgt
0 Resterende pladser
www.dgi.dk/tidtagning

 Arrangør
DGI Midt- og Vestsjælland

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst DGI Midt- og Vestsjælland:

79 40 46 63
bo.wacker@dgi.dk
https://www.dgi.dk/tidtagning

DGI Stjerne-Gravel

  • Bidstrup Skovene
  • Avnstrupvej 20
  • 4330 Hvalsø
  • Danmark