E-bike Stage race Klosterheden 2024

E-bike Stage race Klosterheden 2024

Regler og vilkår

E-bike Stage race Klosterheden. Søndag d. 7. april 2024

· Al deltagelse sker på eget ansvar arrangører kan på ingen måde drages til ansvar for personlig skade, materiel skade, eller skade på andre. 
· Hjelm er obligatorisk. Yderligere anbefaler vi også: Rygskjold, handsker, briller, og knæbeskyttere! Andet beskyttelse ser vi også gerne.
· Din cykel skal som minimum have 2 fungerende bremser.
· Er der tvivl omkring reglementet bedes du henvende dig til arrangørerne.
· Du vil blive sendt afsted i grupper af 6 i klassen.

· Alle deltagere bliver på stages individuelt sendt afsted med imellem 15-25 sekunders mellemrum. Vælger man at følge efter en anden rytter umiddelbart lige efter vedkommende, vil dette føre til 1 minutters straf pr. stage.
· Stages er nedkørsler, med mulighed for opkørsler og flade stykker indlagt
· For at kunne kører et Trailløbet, er det en god fingerregel, at man skal kunne kører de rød og sorte nedkørsler på ens lokale spor. Og ikke mindst elske hygge sig på en mountainbike!
· Vi anbefaler at man tager et kig på alle stages, samt kører dem langsomt først under træning, for at kunne se eventuelle svære udfordringer for ens niveau.
· Træningen starter først søndag kl. 9,30. og nye nedkørsler må derfor ikke trænes inden, selvom de skulle være opmærket med minestrimmel.

 
E-bike reglement
· Tekniske krav til eMTB’er. Vi tillader kun pedelecs af EU Classe 1 max 25 km/t. Cyklen må kun assistere når du træder i pedalerne. Motoren må max yde 250w og sidst men ikke mindst må den kun yde assistance op til 25 km/t.
Det er ikke tilladt at skifte batteri eller oplade undervejs på løbsruten.

Der vil være cykeltjek og evt. tuning vil medføre bortvisning.
SL klassen må maxs yde 60 NM (NY klasse i 2024)
 
Disclaimer:
Trailløbet kan ikke stilles til ansvar overfor fysiske skader under løbsweekenden, samt økonomiske tab ifb. med aflysning af event m.v.

Billetter/startnumre:

· Der er INGEN fortrydelsesret på køb af startnumre. Derfor refunderes der ikke noget beløb. Køber er selv ansvarlig for videresalg.
 
Ruten:
 Ruten bliver lagt af arrangører, der vil være udfordringer for alle, men også uden ubehagelige overraskelser. Kan du ikke køre en nedkørsel, løber/trækker du bare. Der er der også andre, der gør!

Klasser:
· Dame E-bike
· Herre E-bike
· H40 E-bike (Mænd som fylder 40 i 2024 eller derover)
· SL klasse max 60 NM (NY klasse i 2024)
 
Chip og tidtagning: Der køres med high-end tidtagning fra de tyske Sportident. Du er som deltager 100% erstatningsansvarlig overfor chippen under løbet. Tidtagning foregår ved at rytteren efter tilladt start fra official krydser startfeltet i toppen af sporet. Tidtagningen stoppes ved at rytteren krydser slutfeltet i bunden.
Ryttermøde: Der vil være et obligatorisk ryttermøde på løbsdagen. Her vil alt praktisk info ift. afviklingen af løbet blive fortalt.

Stages: Info angående de forskellige stages kommer på mail op imod løbet.
Regler for kørsel på stages: Hovedreglen er at stages er markeret tydelig op med minestrimmel. Hvor der er dobbelt markeret minestrimmel kan man vælge den linje man vil. Ved officielle nedkørsler vil der tydeligt være markeret også, men der kan være dele uden minestrimmel. Her skal man holde sig på sporet!!! Hvis man kører igennem minestrimmel, eller hvis man forlader et tydeligt officiel spor, så vil dette føre til en DNQ.
Regler for opførsel:
·    Alle transport stykker er ikke lukket af udelukkende til løbet. Dvs. at man følger de almindelige færdselsregler, samt opføre sig ordentlig
·    Lemvig CK har brugt rigtig meget tid på at få specialtilladelser til. Derfor skal du respektere når der bliver sagt, at man ikke skal komme igen og kører blinde stages, da dette er på privat jord, og det ødelægger chancen for at komme igen næste år.

Alkohol mm: Det er ikke tilladt at stille beruset til start. Hash-rygning og indtagelse af andre euforiserende stoffer er under ingen omstændigheder tilladt. Deltagere der er påvirkede, vil blive diskvalificerede.
Ændringer kan forekomme.