Born Fondo 2017 - Bornholms Bjergløb

Information og tilmelding

Søndag
21. maj 2017
Born Fondo - Søndag 27. maj 2017 kl 08:30 - 123 km og over 1.700 højdemeter - max 800 deltagere
Born Fondo har start og mål i Gudhjem, som med sin beliggenhed ned ad en stejl klippeskrænt er en af Danmarks mest specielle byer.
”Brødde” betyder bakke på bornholmsk, og i løbet af Born Fondos fire runder op ad Gudhjems ”Brøddegade”, vil du hurtigt lære, at det er et fornuftigt navn til denne gade! Selvom Brøddegade er stejl, så bliver du nærmest båret op af det store publikum til toppen af bakken.
Fartvinden suser på vejen ned ad mod det lille fiskerleje Melsted, men glæden er kort… og den næste stigning er lang. Hver gang at du tror, at du har nået toppen, opdager du, at der blot er et ekstra sving – og en ekstra stigning – som venter dig. Du når dog toppen, og herfra har du en fantastisk udsigt over havet med Danmarks østligste punkt, Christiansø, i horisonten. 
På vejen tilbage til Gudhjem skal du forbi et par andre ”små buler” på vejen – eksempelvis ”Bobbabrøddan”. ”Bobba” betyder trold på bornholmsk, og når du sammensætter det med ”Brødda = Bakke”, så ved du, hvad der venter dig. For kun en trold kan have udtænkt denne bakke, der nærmest er formet som et ”V”.
Med sine 123 km og over 1.700 højdemeter bliver Born Fondo et hårdt løb, men det bliver også et af dine sjoveste cykelløb. Løbet er på 4 runder. Hvis formen ikke er til alle runder, så er der også tidsnotering for deltagere, der fuldfører 2 eller 3 runder.
BEMÆRK: Du skal være i mål senest kl. 14:30 og har derfor max 6 timer til at fuldføre løbet, svarende til en gennemsnitsfart på knap 21 km/t på den stærkt kuperede rute. 
Rute : (sikkerheden er i top med ensrettede veje og på visse strækninger helt lukket for øvrig trafik) 

- marshall-runde 2,7 km : link
- 30,2 km runde som cykles 4 gange : link
- hele løbet, 123 km : link

EKSTRA: Danmarks vildeste enkelstart - Lørdag 26. maj 2018 kl. 08:00-12:00.  8,3 km og 182 højdemeter - max 360 deltagere
Bjergenkeltstarten starter i det lille idylliske fiskerleje Vang på vestkysten af Bornholm. 
Idyllen bliver dog hurtigt brudt på denne 8,3 kilometer lange rute med 182 højdemeter, for Vangbakken er kåret som "Danmarks skrappeste stigning". Stigningen er lumsk med sine store sving, og selv om du er en rutineret cykelrytter, skal du passe på, at  benene ikke syrer til allerede kort efter start. 
Efter Vang fortsætter terrænet opad og forbi den gamle borg Hammershus. Udsigten er flot, men det får du nok ikke mulighed for at nyde, for kort tid efter kommer finalen, hvor du skal op ad stigningen til Hammerfyret. Her bliver din pulsmåler sat på overarbejde.
På toppen troner Hammerfyret, og idyllen kommer tilbage. Herfra kan du nyde de flotteste udsigter over klippekysten helt til Sverige. Smilet breder sig på dine læber, og du er klar til endnu vildere udfordringer i morgendagens Born Fondo.
Der er 30 sekunder mellem hver startende med 15 minutters ophold efter hver 90 startende, så man kan komme ned fra målområdet ved Hammer fyr uden at skulle afvente, at alle er kommet i mål.
Du er velkommen til ”kun” at deltage i Born Fondo, hvis du ikke ønsker at deltage i bjergenkeltstarten.
Rute : link
For yderligere oplysninger se  www.bornfondo.dk. og følg os på facebook
PAKKEREJSER : Rejse, overnatning og tilmelding
Bestil en pakkerejse incl. færge, overnatning og tilmelding til løbene.
Det gør din deltagelse både nem og billig. 
Fra blot 1.195 kr. pr. person får du bilen med hurtigfærgen fra Ystad, overnatning 2-3 nætter i en dejlig feriebolig meget tæt på vand, klipper og startområdet i Gudhjem, samt naturligvis deltagelse i Born Fondo - og bjergenkeltstarten, hvis kræfterne rækker til det.
Klik IKKE på "Start tilmelding" men på "Bestil Pakkerejse"  eller gå til www.teambornholm.dk/bjerg for at booke løb, rejse og ophold.
Born Fondo : 1. runde (video) og fotoshow (video) .

   

    
     Bjerg-enkeltstart : (video)
       
       
     BornFondos sponsorer:

     BHS

      

Arrangøren, Bornholms Cycle Club, har følgende klubsponsorer:

      

   

              

    

 Event information
21. maj 2017
Bornholm

Danmark
Tilmelding er lukket
www.bornfondo.dk
www.sportstiming.dk/event/4357
123,5 km
Starter 08:30
93,3 km
123,5 km
Starter 08:30
63,1 km

 Yderligere information
PAKKEREJSER : Rejse, overnatning og tilmelding. Bestil en pakkerejse incl. færge, overnatning og tilmelding til løbene. Det gør din deltagelse både nem og billig. Fra blot 1.195 kr. pr. person får du bilen med hurtigfærgen fra Ystad, overnatning 2-3 nætter i en dejlig feriebolig meget tæt på vand, klipper og startområdet i Gudhjem, samt naturligvis deltagelse i Born Fondo - og bjergenkeltstarten, hvis kræfterne rækker til det. Klik på "Bestil Pakkerejse" ovenfor for at booke løb, færge og ophold.
 Arrangør
Bornfondo

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst Bornfondo:

bornfondo@bornfondo.dk
www.bornfondo.dk

Har du spørgsmål?