Born Fondo 2019 - Bornholms Bjergløb

Born Fondo 2019 - Bornholms Bjergløb

Information og tilmelding

Søndag
26. maj 2019
TILMELDING VED FREMMØDE - begrænset antal pladser tilbage

Gudhjemhuset
Melstedvej 1
3760 Gudhjem
 
fredag 24. maj                     lørdag 25. maj                     søndag 26. maj
kl. 16:00 - 20:00                  kl. 12:00 - 16:00                  kl. 06:30 - 08:00

Born Fondo - Søndag 26. maj 2019 kl 08:30 - 123 km og 1700 højdemeter - trafiksikker - max 700 deltagere
Born Fondo har start og mål i Gudhjem, som med sin beliggenhed ned ad en stejl klippeskrænt er en af Danmarks mest specielle byer.
”Brødde” betyder bakke på bornholmsk, og i løbet af Born Fondos fire runder op ad Gudhjems ”Brøddegade”, vil du hurtigt lære, at det er et fornuftigt navn til denne gade! Selvom Brøddegade er stejl, så bliver du nærmest båret op af det store publikum til toppen af bakken.
Fartvinden suser på vejen ned ad mod det lille fiskerleje Melsted, men glæden er kort… og den næste stigning er lang. Hver gang at du tror, at du har nået toppen, opdager du, at der blot er et ekstra sving – og en ekstra stigning – som venter dig. Du når dog toppen, og herfra har du en fantastisk udsigt over havet med Danmarks østligste punkt, Christiansø, i horisonten. 
På vejen tilbage til Gudhjem skal du forbi et par andre ”små buler” på vejen – eksempelvis ”Bobbabrøddan”. ”Bobba” betyder trold på bornholmsk, og når du sammensætter det med ”Brødda = Bakke”, så ved du, hvad der venter dig. For kun en trold kan have udtænkt denne bakke, der nærmest er formet som et ”V”.
Med sine 123 km og over 1.700 højdemeter bliver Born Fondo et hårdt løb, men det bliver også et af dine sjoveste cykelløb. Løbet er på 4 runder. Hvis formen ikke er til alle runder, så er der også tidsnotering for deltagere, der fuldfører 2 eller 3 runder.
BEMÆRK: Vi lukker af for at køre ud på flere runder kl. 13:00, så du har maks 5½ time til de første 3 runder, svarende til en gennemsnitsfart på ca 21 km/t på den stærkt kuperede rute. Brug af tri-styr eller anden form for styrforlængere er ikke tilladt. Ej heller elcykel.

"Økologisk  øl fra Svaneke Prisen" til tungeste rytter
Tungeste rytter som gennemfører alle 4 runder inden deadline kl. 14.30, præmieres med 120 flasker lækker økologisk øl fra Svaneke Bryghus. Der vil være hotseat, hvor første rytter over 90 kilo, kan læske sig ad libitum i øl-mærkerne Mørk Guld”, ”Svaneke Solskins Ale” eller Don’t Worry Pale Ale indtil en tungere rytter gør krav på sædet og så fremdeles. 


Rute : (sikkerheden er i top med ensrettede veje og på visse strækninger helt lukket for øvrig trafik) 

- marshall-runde 2,7 km : link
- 30,2 km runde som cykles 4 gange : link
- hele løbet, 123 km : link

NYHED: Vinderpræmie til største hold
Det hold med flest deltagere får lørdag eftermiddag gratis adgang til en afslappende omgang minigolf på BornPark
Nordeuropas største 18 hullers minigolfbane, beliggende 5 km fra Gudhjem.
Formet som en karikatur af de skønneste natur og kultur attraktioner på Bornholm


EKSTRA: Danmarks vildeste enkelstart - Lørdag 25. maj 2019 kl. 08:30-12:30.  8,3 km og 182 højdemeter - max 400 deltagere STARTLISTE
 
Bjergenkeltstarten starter i det lille idylliske fiskerleje Vang på vestkysten af Bornholm. 
Idyllen bliver dog hurtigt brudt på denne 8,3 kilometer lange rute med 182 højdemeter, for Vangbakken er kåret som "Danmarks skrappeste stigning". Stigningen er lumsk med sine store sving, og selv om du er en rutineret cykelrytter, skal du passe på, at  benene ikke syrer til allerede kort efter start. 
Efter Vang fortsætter terrænet opad og forbi den gamle borg Hammershus. Udsigten er flot, men det får du nok ikke mulighed for at nyde, for kort tid efter kommer finalen, hvor du skal op ad stigningen til Hammerfyret. Her bliver din pulsmåler sat på overarbejde.
På toppen troner Hammerfyret, og idyllen kommer tilbage. Herfra kan du nyde de flotteste udsigter over klippekysten helt til Sverige. Smilet breder sig på dine læber, og du er klar til endnu vildere udfordringer i morgendagens Born Fondo.
Der er 30 sekunder mellem hver startende. Det er muligt at komme ned fra målområdet ved Hammer fyr uden at skulle afvente, at alle er kommet i mål.
Du er velkommen til ”kun” at deltage i Born Fondo, hvis du ikke ønsker at deltage i bjergenkeltstarten.
Rute : link
For yderligere oplysninger se  www.bornfondo.dk. og følg os på facebook
PAKKEREJSER : Rejse, overnatning og tilmelding
Bestil en pakkerejse incl. færge, overnatning og tilmelding til løbene.
Det gør din deltagelse både nem og billig. 
Fra blot 1.395 kr. pr. person får du bilen med hurtigfærgen fra Ystad, overnatning 2 nætter i en dejlig feriebolig meget tæt på vand, klipper og startområdet i Gudhjem, samt naturligvis deltagelse i Born Fondo - og bjergenkeltstarten, hvis kræfterne rækker til det. 
Er I en klub, et firma eller flere personer, er der også et særligt tilbud til jer.
Klik IKKE på "Start tilmelding" men på "Bestil Pakkerejse"  eller gå til www.teambornholm.dk/grupper/born-fondo/ for at booke løb, rejse og ophold.
Born Fondo : 1. runde (video) og fotoshow (video) .
 
    
    
    
    
     BornFondos sponsorer:


     BHS Logostics                   

 
  

Arrangøren, Bornholms Cycle Club, har følgende klubsponsorer:

      

   

             

    

 Event information
26. maj 2019
Bornholm
Bornholms Cycle Club, Gudhjem, Danmark
Se kort herunder
Tilmelding er lukket
www.bornfondo.dk
Tidtagning ved Bornfondo. Sportstiming står udelukkende for tilmeldingen.
For spørgsmål angående resultater kontakt: bornfondo@bornfondo.dk
www.sportstiming.dk/event/5636

 Yderligere information
PAKKEREJSER : Rejse, overnatning og tilmelding. Bestil en pakkerejse incl. færge, overnatning og tilmelding til løbene. Det gør din deltagelse både nem og billig. Fra blot 1.395 kr. pr. person får du bilen med hurtigfærgen fra Ystad, overnatning 2 nætter i en dejlig feriebolig meget tæt på vand, klipper og startområdet i Gudhjem, samt naturligvis deltagelse i Born Fondo - og bjergenkeltstarten, hvis kræfterne rækker til det. Er I en klub, et firma eller flere personer, er der også et særligt tilbud til jer. Klik på "Bestil Pakkerejse" ovenfor for at booke løb, færge og ophold.
 Facebook

Denne funktion kræver 'Statistik og markedsføring' cookies, som du ikke har givet tilladelse til.
Klik her for at gennemgå dine cookie-indstillinger.

 Arrangør
Bornfondo

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst Bornfondo:

bornfondo@bornfondo.dk
http://www.bornfondo.dk

Born Fondo 2019 - Bornholms Bjergløb

  • Bornholm
  • Bornholms Cycle Club, Gudhjem
  • Danmark

Har du spørgsmål?