LÆSØ RUNDT motionscykelløb 2021

LÆSØ RUNDT motionscykelløb 2021

Udsat til august 2021

GODE NYHEDER
for gennemførelsen af Læsø Rundt (2021-05.04)

Endeligt kom der nyt om mulighederne for at gennemføre motionsevents som Læsø Rundt. I nat blev der indgået forlig om sommerens genåbning af Danmark.

De endelige retningslinjer for løbsdagen 21. august kendes ikke endnu, men allerede 14. juni åbnes for op til 5.000 deltagere i grupper af max 300, og det er rigeligt i f.t. at gennemføre cykelløbet.

Vi forventer der vil være krav om coronapas og udarbejdelse af en sundhedsplan for arrangementet, men det skal vi nu nok finde ud af at håndtere.

Vi glæder os til at se mange glade cykelmotionister på den skønne ø. Tilmeldingen er åben på www.laesoerundt.dk 
Se mindre
 CYKELLØBET UDSAT TIL AUGUST (Opdateret 2021-03-06)
Vi vil så gerne arrangere cykelløb på skønne Læsø og give dig den oplevelse, du har tilmeldt dig. Men vi må desværre udsætte arrangementet.

Om få dage er det et år siden Danmark lukkede ned pga. COVID19, og vi måtte udsætte cykelløbet fra maj 2020 til maj 2021. Den gang havde vi en klar forventning om, at COVID19-situationen ville være under kontrol nu, men sådan er det desværre ikke. Selvom det går fremad, så går genåbningen for langsomt til at vi kan samle mange deltagere på Læsø til maj. De nuværende restriktioner levner ikke mulighed for et arrangement af denne størrelse og med den seneste forsinkelse af vaccinationsplanen forventer vi, at der går nogen tid endnu før man kan mødes til cykelløb.

Derfor har vi besluttet at cykelløbet udsættes til 21. august 2021, hvor vi håber, I vil komme og cykle sammen med os og de andre deltagere. Det er mere end en måned efter den dato, hvor alle danskere har mulighed for at være vaccineret. Så vi tror på, at det er en realistisk dato. Datoen ligger lige efter afslutningen på højsæsonnen, så der er lave færgepriser, men forhåbentligt fortsat lidt sommervejr.

Ligesom sidst vil vi gerne ekstraordinært give mulighed for, at man kan framelde cykelløbet og få delvis refundering af deltageregebyret, hvis den nye dato ikke passer med jeres andre planer. Men vi håber meget at flest muligt fortsat vil bakke op om arrangementet og fastholde tilmeldingen.

Hvis man ønsker at framelde cykelløbet, så gøres det ved at besvare nedenstående spørgeskema senest 22. marts 2021. Så vil vi tilstræbe at tilbagebetaling gennemføres omkring Påske. Framelding skal gennemføres af den person, der stod for tilmeldingen og gælder for alle personer, der var omfattet af den pågældende ordre. For at vi kan behandle henvendelsen rigtigt, så er det vigtigt at oplyse det 7-cifrede ordrenummer (Ordre ID), der fremgik at den modtagne ordrebekræftelse. Klik her for at besvare spørgeskema om framelding.

Bemærk at alle tilkøb (sandwich og cykelfærge) blev refunderet sidste forår. Kun tilkøb af cykeltrøjer blev gennemført og alle cykeltrøjerne er sendt til køberne.

Som et lille plaster på såret, så vil vi gerne give jer alle rabat på deltagelse i vores COVID19-sikre Sommer Challenge, der gennemføres i perioden 1. maj til 31. august. Om ca. en uge vil I modtage en invitation, der indeholder en rabatkode. Ved Sommer Challenge vælger du selv målet for dig og din cykel og du modtager en flot motivationsmedalje, der viser om dit mål er 500, 1000, 1500, 2000, 3000, 4000 eller helt vilde 5000 km for denne sommer. Som deltager inviteres du også med i vores virtuelle cykelklub på Facebook, hvor der er mulighed for at dele sommerens cykeloplevelser og hente inspiration og motivation fra andre deltagere.

Vi glæder os til at se jer på Læsø til august. Mere information om cykelløbet kan ses på LæsøRundt.dk.CYKELTRØJER LEVERET (Opdateret 2020-07-07)
Corona satte en brat stopper for produktionen af de bestilte Læsø Rundt-cykeltrøjer.

På Nalini-fabrikken i Italien fik de kun et par timer til at lukke produktionen ned. Men endeligt er de kommet igang igen, og har leveret til os i sidste uge.

Det var meningen, at cykeltrøjerne skulle udleveres ved cykelløbet på Læsø, men sådan skulle det desværre ikke gå, så nu sender vi dem i stedet.

Vi har hurtigt fået pakket cykeltrøjerne til jer, der havde bestilt, og de blev sendt afsted igår. I dag er de første allerede nået frem til deres modtager og resten ligger klar til afhentning i pakkeshop.

Hvis du har bestilt cykeltrøje, så hold øje med den mail eller sms, du opgav ved bestillingen. Så får du besked, når bestillingen er klar til afhentning i en pakkeshop nær dig.

TAK for tålmodigheden.

God fornøjelse med cykeltrøjerne. Vi modtager gerne billeder på Facebook-siden, hvor man kan se trøjerne i brug i den danske sommer.
 CYKELLØBET UDSAT TIL 2021 (Opdateret 2020-05-05)
Som følge af coronapandemien i 2020 er Motionscykelløbet Læsø Rundt udsat fra 16. maj 2020 til 8. maj 2021.
 NYT FRA CORONAFRONTEN (Opdateret 2020-05-04)
Plan B går (næsten) som planlagt

Endeligt ser det ud til, at tingene begynder at falde på plads i forlængelse af at cykelløbet udsættes 2021.

For nogle uger siden spurgte vi alle deltagere om de ønskede at blive stående som tilmeldt, når cykelløbet rykkede til ny dato eller om man ønskede et af de to alternativer (kør-selv event eller framelding).

Vi har modtaget og behandlet alle svar og hos Sportstiming er de i fuld gang med at håndtere ændringer og refunderinger. Selvom situationen er ret ærgerlig, så glæder vi os over at tingene glider rimeligt glat.

Én ting går dog ikke som planlagt. På grund af coronakrisen i Italien, så ligger alle de bestilte cykeltrøjer på Nalini-fabrikken og venter på at landet lukker op igen. Vi ved ikke, hvornår cykeltrøjerne kommer til Danmark, men sender dem videre så snart, de ankommer - selvfølgeligt gratis levering.

Hvis du har valgt at blive overført til 2021 (eller ikke har svaret på spørgeskemaet), så flyttes du over til den nye arrangementsdato i løbet af denne uge og modtager en informationsmail, når det er på plads.

Hvis du har valgt at blive overført til kør-selv cykelevent på Læsø, så er du allerede flyttet til det nye arrangement og modtager en informationsmail om dette.

Hvis du har ønsket at framelde cykelløbet, så modtager du delvis refundering af deltagergebyret i løbet af denne uge.

Hvis du har tilkøbt sandwichs eller cykelfærge, så modtager du prisen for disse refunderet og købet annulleres.

Hvis du ønsker at deltage i kør-selv cykelevent på Læsø i løbet af sommeren, så kan du tilmelde dig nu og gennemføre på et selvvalgt tidspunkt i perioden 16. maj - 31. august. Det kan du læse mere om på www.Danmark-Cykler.dk samt på Danmark Cykler
 FORSINKET LEVERING AF CYKELTRØJER (opdateret 29. april 2020)
Vi har i dag fået oplyst fra NALINI, at de bestilte cykeltrøjer er sat i produktion på deres fabrik i Italien, men p.g.a. af COVID-19 er de endnu ikke færdige, og de kan endnu ikke oplyse endelig leveringsdato. Det betyder, at vi hverken har ulighed for at annullere ordren eller at levere til jer, der har bestilt cykeltrøjer endnu.

Til orientering bestilte vi cykeltrøjerne 2. februar for at imødekomme den lange produktions- og leveringstid, og forventede levering 1. maj, så de var klar til udlevering ved cykelløbet 16. maj.

Vi har stor forståelse for at Italien er hårdt ramt, hvilket påvirker produktionen, men vi er rigtigt kede af, at vi ikke kan levere cykeltrøjerne endnu.

Som lovet vil alle cykeltrøjer blive sendt uden beregning, men altså først når vi modtager dem, hvilket p.t. er usikkert og ude af vores hænder.
 FORHOLD I F.M. UDSÆTTELSEN AF CYKELLØBET (opdateret 8. april 2020)

Statsministeren har talt
Som du jo nok allerede ved, så meddelte Statsministeren i går, at der ikke må gennemføres større arrangementer med mange mennesker samlet til og med august. Trods vores håb og optimisme, så betyder det, at vi ikke kan gennemføre Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT som planlagt. Derfor har vi besluttet, at cykelløbet udsættes til 2021.

Nogle vigtige budskaber til dig som deltager
Det er en superærgerlig situation både for jer deltagere og os, der står for arrangementet, og det giver en del ekstra administration. For at komme bedst muligt videre, så er det vigtigt, at du læser følgende og hjælper os med at få det til at virke:

 1. Cykelløbet er udsat. Den endelige dato er ikke fastlag, men vi satser på 8. maj 2021.
 2. Alle tilmeldte deltagere videreføres som udgangspunkt til den nye dato.
 3. Helt ekstraordinært tilbyder vi to ekstra alternativer. Den person, som har stået for din tilmelding, modtager et spørgeskema med mulighed for at vælge mellem: Forblive tilmeldt, Overførsel til kør-selv cykelevent eller delvis refundering af deltagergebyr.
 4. Spørgeskemaet udsendes i morgen 8. april 2020 kl 10 og skal besvares indenfor 14 dage.
 5. For mere information om LÆSØ RUNDT kør-selv cykelevent se nedenfor.
 6. Hvis man ikke besvarer spørgeskemaet, så forbliver man automatisk tilmeldt til cykelløbet i 2021
 7. Den ekstra cykelfærge aflyses. Vær opmærksom på, at Læsøfærgen sejler med ændret sejlplan samt har indført særlige forholdsregler for rejsende.
 8. Tilkøb af cykelfærge og sandwichs vil blive refunderet 100%
 9. Tilkøb af cykeltrøjer vil ikke blive refunderet. Cykeltrøjerne er sat i produktion og vil blive sendt uden beregning. Husk at oplyse korrekt leveringsadresse i spørgeskemaet.
 10. Hvis man ønsker at framelde deltagelse i cykelløbet, så refunderes 70% af deltagergebyret.
 11. Vi har ikke kapacitet til at håndtere enkelt-deltagere. Spørgeskema sendes til den person, der har stået for tilmeldingen. Ændringer gennemføres samlet for alle deltagere på samme ordre.
 12. Hvis du har stået for tilmelding, men ikke modtager spørgeskemaet fra os i morgen, så skal du gøre opmærksom på dette senest tirsdag 14. april, så vi kan sende det til dig.
 13. Vi har brug for lidt tid til at få styr på det hele, men vi bestræber os på, at ændringer gennemføres inden 16. maj og refundering af penge gennemføres inden udgangen af maj måned.

De tre alternativer
I det spørgeskema, der udsendes i morgen, opfordres den tilmeldingsansvarlige om at tage stilling til tre valgmuligheder:
 1. Overførsel af tilmelding til cykelløb i maj 2021 på Læsø.
 2. Deltagelse i kør-selv cykelevent selvvalgt dato maj-oktober 2020 på Læsø.
 3. Framelding og delvis refundering af deltagergebyr.
Spørgeskemaet udsendes via SurveyMonkey i morgen kl. 10. Husk at holde øje med det, hvis du har stået for tilmelding af deltagere til Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT.

Vi håber, at rigtigt mange af jer vælger mulighed 1, så vi ses til cykelløb på Læsø næste år. Mulighed 2 er også god. Den fortæller vi mere om om lidt. Mulighed 3 er lidt ærgerlig. Egentligt er vi ikke forpligtet til at refundere deltagergebyr, når arrangementet gennemføres på en anden dato, men vi har forståelse for, hvis nogen foretrækker den løsning. Til gengæld håber vi på forståelse for at vi deles 70/30 om omkostningerne.

LÆSØ RUNDT kør-selv cykelevent
I en tid, hvor det er umuligt at gennemføre traditionelle cykelløb, må man udvikle sig og tænke i nye muligheder. Derfor har vi udviklet et kør-selv cykelevent, der lever op til myndighedernes krav om social afstand og forbud mod forsamlinger. Vi kalder det simpelt hen for Danmark Cykler og er super spændt på, hvordan Danmark tager imod cykelsportens svar på take-away :-)

Det er stadigt både sundt og godt at cykle nogle stykker sammen, og der er god plads til at holde afstand på asfalten. Du kan blive en del af Danmark Cykler enten ved at vælge alternativ 2 (overførsel til kør-selv cykelevent) eller ved senere at tilmelde dig til en af de events/ruter, der vil blive oprettet som en del af Danmark Cykler. De første ruter under Danmark Cykler eventet vil blive LÆSØ RUNDT-ruterne.

Hvis du vælger at blive overført til kør-selv eventet, så får du:
 • Skriftlig instruktion om deltagelse.
 • Adgang til den valgte rute (link til rute i Endomondo Sports Tracker eller tilsvarende samt adgang til download af GPX-fil).
 • Adgang til oversigtskort over den valgte rute.
 • Mulighed for vejvisning og selvstændig tidtagning i Endomondo Sports Tracker.
 • Tast selv-kode til at registrere din tid på den fælles resultatoversigt hos Sportstiming.
 • Adgang til at printe diplom efter gennemført cykelløb.
 • Deltager i lodtrækning om gavekort til lokale oplevelser i nærheden af ruten.
 • Tilmeldingsgebyr inkluderet i prisen.
Lodtrækningspræmierne for jer, der overføres, er ekstra store - dels fordi, I har betalt lidt mere for at deltage, og dels for at vi sammen kan støtte de hårdt pressede spisesteder, forretninger og andre virksomheder på Læsø. Præmierne er nemlig gavekort, som vi køber lokalt. På den måde bliver jeres deltagergebyr til et rent "Kinder-æg" (hele tre ting på en gang):
 • Jeres helt eget cykelløb.
 • Støtte til Læsø.
 • Mulighed for at vinde lækre oplevelser på Læsø.
Hvis I i stedet vælger at tilmelde jer til kør-selv cykeleventet efterfølgende, så er prisen lidt lavere og "Kinder-ægget" lidt mindre. Det kan I læse om på linket herunder. Vi håber at være klar til at åbne for de første ruter i Danmark Cykler på Dronningens fødselsdag 16. april. Følg med i dette på Facebook-siden "Danmark Cykler". 
Rejs fortsat til Læsø
Vi opfordre til, at man opretholder sin bookede overnatning på Læsø og nyder en hyggelig weekend på den skønne ø. Overnatningsstederne har virkeligt brug for jer, og man kan evt. benytte lejligheden til at prøve det nye LÆSØ RUNDT kør-selv cykelevent eller bare nyde foråret og naturen. Der er masser af plads til at holde afstand på Læsø.  

Pas godt på jer selv !
Vi holder sammen og cykler sammen ved at holde afstand !
På gensyn på Læsø :-)

 LÆSØ RUNDT CYKELLØB UDSÆTTES TIL 2021 (opdateret 6. april 2020)
Statsministeren har talt!

Her til aften meddelte Statsminister Mette Frederiksen, at der ikke må afholdes større arrangementer til og med august. Den beslutning bakker vi 100% op om, og har derfor besluttet at udsætte gennemførelsen af Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT til 2021.

Vi har lagt ubeskriveligt mange timer i at forberede et godt cykelløb til jer, og det er mega-ærgerligt, at vi ikke kan gennemføre det som planlagt, men sådan er situationen nu en gang.

I som har fulgt med her på siden ved, at vi trods håb og optimisme havde forudset denne udvikling, så vi har forberedt en plan B.

For at vi bedst muligt kan tilgodese deltagernes ønsker og situation tilbyder vi tre muligheder til alle, der er tilmeldt til cykelløbet:

 1. Forblive tilmeldt til det udsatte cykelløb i 2021.
 2. Overførsel til Læsø Rundt kør-selv cykelevent i 2020.
 3. Framelding og refundering af 70% af deltagergebyret.

Læsø Rundt kør-selv er tænkt som et alternativ til jer, der fortsat besøger Læsø i weekenden omkring 16. maj eller i løbet af sommeren. Dette event giver mulighed for (hver for sig) at gennemføre den tilmeldte rute, få sin medalje, støtte det lokale erhvervsliv og deltage i lodtrækning om lækre Læsø-oplevelser. Vi håber, at rigtigt mange af jer vil benytte denne mulighed for både at nyde og støtte Læsø på en sikker måde allerede i år.

I praksis sker der nu følgende:

 1. I morgen tirsdag udsender vi nyhedsbrev om situationen.
 2. I løbet af denne uge udsendes et spørgeskema til alle, der har stået for tilmelding af deltagere til cykelløbet.
 3. Indenfor en fastsat periode er der mulighed for at vælge mellem de tre alternativer og svare i spørgeskemaet.
 4. I perioden 16. maj til 18. oktober gennemføres Læsø Rundt kør-selv cykelevent (mere information følger i nyhedsbrevet).
 5. Datoen i 2021 er ikke endeligt lagt fast endnu, men vi planlægger foreløbigt på 8. maj.

Forhold vedr. tilkøb:

 • Cykelfærge: Det fulde beløb refunderes.
 • Sandwichs: Det fulde beløb refunderes.
 • Cykeltrøjer: Refunderes ikke. Cykeltrøjerne er sat i produktion og vil blive tilsendt uden beregning (husk at oplyse adresse i spørgeskemaet).

De del af deltagergebyret, der ikke refunderes til deltagere, der ønsker at framelde, anvendes til at dække nogle af de mange omkostninger, der allerede er afholdt. Dette skal være med til at sikre, at vi kan gennemføre cykelløbet igen.

Til orientering har vi ikke adgang til det beløb som deltagere har betalt for at deltage. Disse penge er låst indtil arrangementet er gennemført.
 Foreløbige planer for tilpasning i f.t. corona-situationen (opdateret 3. april 2020)

Det skal nok blive godt igen
Vi er stadigt optimistiske i f.t. gennemførelsen af Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT

Det virker altså som om, der er meget godt styr på Corona-situationen, og det lyder som om, statsministeren er positiv overfor at påbegynde genåbning af Danmark efter påske ... hvis vi alle opfører os fornuftigt.

Der er stadigt mere end 6 uger til cykelløbet og efter påske er der stadigt mere end en måned til cykelløbet, så vi holder stadigt fast og tror på at det nok skal lykkes.


Cykelløb for jer og for Læsø
Vi vil rigtigt gerne holde cykelløb med jer alle i en eller anden form - både af hensyn til alle jer, der glæder jer til at cykle på Læsø, og af hensyn til alle de lokale virksomheder, der er hårdt pressede af krisen og har brug for at I og vi støtter op om Læsø.


En fleksibel plan
Men vi må også erkende, at situationen er præget af stor usikkerhed. Derfor arbejder vi på en fleksibel løsning. Foreløbigt arbejder vi efter Plan A. Hvis den plan ikke er mulig, så overgår vi til Plan B. Den beslutning træffer vi, hvis det bliver nødvendigt.


PLAN A:
Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT gennemføres 16. maj 2020 som oprindeligt planlagt, men med nogle justeringer for at undgå smittespredning.


PLAN B:
Hvis det ikke er muligt at gennemføre cykelløb 16. maj, så tilbydes alle tilmeldte deltagere tre valgmuligheder:

 1. Deltage i cykelløbet som et corona-sikkert gør-det-selv cykel event på et tidspunkt som I selv vælger i perioden 16/5 til 18/10.
 2. Overførsel af tilmelding til Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT 2021.
 3. Framelding og delvis tilbagebetaling af deltagergebyr.


PLAN C:
Der er selvfølgeligt også en Plan C, men den håber vi ikke bliver relevant.

Cykel event for Læsø (en del af Plan B)
De sidste par uger har vi arbejdet med muligheden for gør-det-selv cykel eventet og synes selv, det er et ret godt alternativ i denne helt specielle og udfordrende situation. Man kan vel kalde det for cykelsportens svar på take-away.

Gør-det-selv cykeleventet LÆSØ RUNDT er tænkt som et støttearrangement til Læsø. Vi skal nok komme med mere information, hvis det bliver aktuelt, men kort fortalt, så er hovedtrækkene:

 • Cykeleventet kan gennemføres på en selvvalgt dato indtil efterårsferien ... Klar, parat, kør når I er klar!
 • En stor del af deltagergebyret anvendes til at købe gavekort hos lokale spisesteder og forretninger.
 • Gavekortene udloddes som lodtrækningspræmier til deltagerne.
 • Alle deltagere får udleveret et cykelevent kit, der bl.a. omfatter rutekort, diplom og medalje.
 • Vejvisning og tidtagning gennemføres med Endomondo sports tracker app.
 • Resultater kan selv-registreres hos Sportstiming.
 • Det er selvfølgeligt ikke helt det samme som at mødes alle sammen og cykle sammen, men ved at deltage gør I en kæmpe forskel for Læsø - både ved at besøge øen og ved at støtte lokale spisesteder og forretninger.
 • Og hey ... fik vi fortalt, at I kan vinde gavekort til alle mulige lækre oplevelser på Læsø.


Håber I vil bakke op
Så alt i alt, så tror og håber vi stadigt at vi kan give jer en god cykeloplevelse på Læsø ... i en eller anden form, og vi håber, I vil være med til at bakke op om arrangementet og om Læsø.

 


TILMELDINGEN ER LUKKET (opdateret 12. marts 2020)

Tilmeldingen til cykelløbet er midlertidigt lukket indtil der grundlag for at beslutte evt. ændringer pba corona-situationen.
 Forholdsregler overfor corona-virus (opdateret 11. marts 2020)

Som arrangør af Motionscykelløbet Læsø Rundt følger vi nøje med i situationen omkring udbredelsen af corona-virus (COVID-19) samt myndighedernes retningslinjer vedr. dette.

Som situationen er lige nu, planlægger vi fortsat at gennemføre cykelløbet på den planlagte dato 16. maj 2020, men har besluttet foreløbigt at lukke tilmeldingen. Vi håber at kunne genåbne tilmeldingen senest 16. april.

Heldigvis er der god plads og masser af frisk luft på Læsø, og med god tid til løbsdagen håber vi, myndighederne har situationen helt under kontrol inden cykelløbet.

Afhængigt af situationens udvikling, vil vi iværksætte de nødvendige tiltag m.h.p. en god og sikker gennemførelse af cykelløbet. Vi har allerede sat det maksimale deltagerantal ned til under 1.000 for at imødekomme myndighedernes henstilling.

Derudover gælder de almindelige forholdsregler for at passe på sig selv og hinanden:
 • Hold sikker afstand til andre deltagere.
 • Vis hensyn overfor andre ved at holde god håndhygiejne og hoste-/nyseetikette.
 • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har mistanke om at være syg.

Evt. yderligere sikkerhedstiltag kan iværksættes afhængigt af situationen og de gældende retningslinjer fra myndighederne. Det kan f.eks. omfatte adgang til håndsprit, god plads i f.m. start, hygiejne i f.m. depoter og lignende tiltag.

Hvis det mod forventning bliver nødvendigt helt at aflyse cykelløbet, tilbagebetales deltagergebyr og evt. tilkøb (undtagen størrelsesbestemte cykeltrøjer) jf. gældende regler.

Udover den ekstraordinære fortrydelsesfrist på 14 dage, som vi tilbyder deltagere i f.m. tilmeldingen, vil refundering af deltagergebyr kun finde sted, hvis cykelløbet aflyses.

Vi håber, de iværksatte tiltag fra myndighedernes side vil have den ønskede effekt, så cykelløbet så vidt muligt kan gennemføres som planlagt, og vi glæder os til at se deltagerne til en dejlig og sund cykeldag på skønne Læsø.

Pas godt på jer selv og hinanden, husk at få trænet lidt med cyklen og på gensyn på Læsø.