LÆSØ RUNDT motionscykelløb 2020

LÆSØ RUNDT motionscykelløb 2020

COVID-19

Foreløbige planer for tilpasning i f.t. corona-situationen (opdateret 3. april 2020)

Det skal nok blive godt igen
Vi er stadigt optimistiske i f.t. gennemførelsen af Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT

Det virker altså som om, der er meget godt styr på Corona-situationen, og det lyder som om, statsministeren er positiv overfor at påbegynde genåbning af Danmark efter påske ... hvis vi alle opfører os fornuftigt.

Der er stadigt mere end 6 uger til cykelløbet og efter påske er der stadigt mere end en måned til cykelløbet, så vi holder stadigt fast og tror på at det nok skal lykkes.


Cykelløb for jer og for Læsø
Vi vil rigtigt gerne holde cykelløb med jer alle i en eller anden form - både af hensyn til alle jer, der glæder jer til at cykle på Læsø, og af hensyn til alle de lokale virksomheder, der er hårdt pressede af krisen og har brug for at I og vi støtter op om Læsø.


En fleksibel plan
Men vi må også erkende, at situationen er præget af stor usikkerhed. Derfor arbejder vi på en fleksibel løsning. Foreløbigt arbejder vi efter Plan A. Hvis den plan ikke er mulig, så overgår vi til Plan B. Den beslutning træffer vi, hvis det bliver nødvendigt.


PLAN A:
Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT gennemføres 16. maj 2020 som oprindeligt planlagt, men med nogle justeringer for at undgå smittespredning.


PLAN B:
Hvis det ikke er muligt at gennemføre cykelløb 16. maj, så tilbydes alle tilmeldte deltagere tre valgmuligheder:

 1. Deltage i cykelløbet som et corona-sikkert gør-det-selv cykel event på et tidspunkt som I selv vælger i perioden 16/5 til 18/10.
 2. Overførsel af tilmelding til Motionscykelløbet LÆSØ RUNDT 2021.
 3. Framelding og delvis tilbagebetaling af deltagergebyr.


PLAN C:
Der er selvfølgeligt også en Plan C, men den håber vi ikke bliver relevant.

Cykel event for Læsø (en del af Plan B)
De sidste par uger har vi arbejdet med muligheden for gør-det-selv cykel eventet og synes selv, det er et ret godt alternativ i denne helt specielle og udfordrende situation. Man kan vel kalde det for cykelsportens svar på take-away.

Gør-det-selv cykeleventet LÆSØ RUNDT er tænkt som et støttearrangement til Læsø. Vi skal nok komme med mere information, hvis det bliver aktuelt, men kort fortalt, så er hovedtrækkene:

 • Cykeleventet kan gennemføres på en selvvalgt dato indtil efterårsferien ... Klar, parat, kør når I er klar!
 • En stor del af deltagergebyret anvendes til at købe gavekort hos lokale spisesteder og forretninger.
 • Gavekortene udloddes som lodtrækningspræmier til deltagerne.
 • Alle deltagere får udleveret et cykelevent kit, der bl.a. omfatter rutekort, diplom og medalje.
 • Vejvisning og tidtagning gennemføres med Endomondo sports tracker app.
 • Resultater kan selv-registreres hos Sportstiming.
 • Det er selvfølgeligt ikke helt det samme som at mødes alle sammen og cykle sammen, men ved at deltage gør I en kæmpe forskel for Læsø - både ved at besøge øen og ved at støtte lokale spisesteder og forretninger.
 • Og hey ... fik vi fortalt, at I kan vinde gavekort til alle mulige lækre oplevelser på Læsø.


Håber I vil bakke op
Så alt i alt, så tror og håber vi stadigt at vi kan give jer en god cykeloplevelse på Læsø ... i en eller anden form, og vi håber, I vil være med til at bakke op om arrangementet og om Læsø.
 


Forholdsregler overfor corona-virus (opdateret 11. marts 2020)

Som arrangør af Motionscykelløbet Læsø Rundt følger vi nøje med i situationen omkring udbredelsen af corona-virus (COVID-19) samt myndighedernes retningslinjer vedr. dette.

Som situationen er lige nu, planlægger vi fortsat at gennemføre cykelløbet på den planlagte dato 16. maj 2020, men har besluttet foreløbigt at lukke tilmeldingen. Vi håber at kunne genåbne tilmeldingen senest 16. april.

Heldigvis er der god plads og masser af frisk luft på Læsø, og med god tid til løbsdagen håber vi, myndighederne har situationen helt under kontrol inden cykelløbet.

Afhængigt af situationens udvikling, vil vi iværksætte de nødvendige tiltag m.h.p. en god og sikker gennemførelse af cykelløbet. Vi har allerede sat det maksimale deltagerantal ned til under 1.000 for at imødekomme myndighedernes henstilling.

Derudover gælder de almindelige forholdsregler for at passe på sig selv og hinanden:
 • Hold sikker afstand til andre deltagere.
 • Vis hensyn overfor andre ved at holde god håndhygiejne og hoste-/nyseetikette.
 • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har mistanke om at være syg.

Evt. yderligere sikkerhedstiltag kan iværksættes afhængigt af situationen og de gældende retningslinjer fra myndighederne. Det kan f.eks. omfatte adgang til håndsprit, god plads i f.m. start, hygiejne i f.m. depoter og lignende tiltag.

Hvis det mod forventning bliver nødvendigt helt at aflyse cykelløbet, tilbagebetales deltagergebyr og evt. tilkøb (undtagen størrelsesbestemte cykeltrøjer) jf. gældende regler.

Udover den ekstraordinære fortrydelsesfrist på 14 dage, som vi tilbyder deltagere i f.m. tilmeldingen, vil refundering af deltagergebyr kun finde sted, hvis cykelløbet aflyses.

Vi håber, de iværksatte tiltag fra myndighedernes side vil have den ønskede effekt, så cykelløbet så vidt muligt kan gennemføres som planlagt, og vi glæder os til at se deltagerne til en dejlig og sund cykeldag på skønne Læsø.

Pas godt på jer selv og hinanden, husk at få trænet lidt med cyklen og på gensyn på Læsø.