SILKEBORG OPEN WATER - HIMMELBJERGSVØM 2019

SILKEBORG OPEN WATER - HIMMELBJERGSVØM 2019

Information og tilmelding

Søndag
11. august 2019
Silkeborg Motion-Tri-klub og Dansk Svømmeunion afholder Silkeborg Openwater søndag den 11. august i nye omgivelser ved Himmelbjerget - Danmarks smukkeste rute.

DISTANCER

Der er mulighed for tre ruter på ca. 2.000 m (Ferskvandscenteret Aqua-vandrerhjem), 3.200 m (de små fisk til vandrerhjemmet) og ca. 11.000 m fra Himmelbjerget til vandrerhjemmet.
Starten på 11.000 m ruten skal ske ved foden af Himmelbjerget ved Hotel Julsø og der svømmes til målområdet, der forefindes ved Silkeborg vandrerhjem.
Starten på 3.700 m ruten går badebroen ved de små fisk og slutter ved Silkeborg vandrerhjem.
Starten på 2.000 m ruten foregår ved ferskvandscenteret AQUA og der svømmes til vandrerhjemmet.
Parkering foregår i målområdet og transport til startstedet på 2.000 m, 3.200 m og 11.000 m vil foregå med med turbådene ”Hjejlen”

Se længere nede på siden i forhold til pratisk afvikling af de forskellige distancer under "RUTEBESKRIVELSE"


INFORMATION OMKRING TRANSPORT TIL STARTSTED

Transport til startstederne foregår med en af Hjejlebådene.

Afgang sker fra ”stoppestedet” ved Danhostel Silkeborg. Herefter sejles til foden af Himmelbjerget, hvor deltagerne på den lange distance sættes af. Derefter sejles til De små fisk, hvor deltagerne på 3.200 m sættes af ved rutebådenes stoppested og til sidst sættes 2.000 m deltagerne af ved AQUA ved rutebådenes stoppested. Startstederne på de enkelte distancer er lige ud for rutebådenes stoppesteder.

For deltagerne på 2.000 m og 3.200 m er det en lidt lang transporttid og derfor kan man selv vælge om man vil have våddragten på eller ”halvt” på sammen med en t-shirt (anbefales) hele vejen mens man sidder på båden eller eventuelt klæde om på båden eller ved landgang under de givne forhold det giver mulighed for. Ved incheckning vil man få udleveret to plastsække til bagage. Den ene plastsæk kan man aflevere med det bagage man ikke behøver have med på båden allerede inden afgang. Den anden plastsæk tager man med ombord og hvis man så vælger at skifte tøj ombord på båden eller lige efter landgang tager man skiftetøjet og lægger i plastsækken, der så vil blive transporteret med båden tilbage til målområdet og blive opbevaret i bagageområdet. Af hensyn til logistikken og dagens program skal vi opfordre til at man får klædt hurtigt om, hvis man først gør det ved landgang, da båden ikke kan sejle videre før alt bagage er ombord.

I forhold til andre både på åen og i søerne er det meget vigtigt at vi overholder starttidspunkter på distancerne.

Der er mulighed for at gå på toilettet på vandrerhjemmet, på båden (anbefales) og ved startstederne.

Det vil være muligt at medbringe væske og mad (i mindre omfang) på båden. For de der skal svømme den lange rute gælder det at de skal medbringe deres ”proviant” til turen på båden og når i når Himmelbjerget vil jeres væske og mad blive bragt ombord i enten livredderbådene eller i følgebåden, så i kan få det ved de to planlagte stop undervejs.

Hvis nogle af jer har familie eller andet der gerne vil med på sejlturen og der er plads når vi kommer til søndag, vil det være muligt at købe en billet til sejlturen for 75,- kr. Dette arrangeres på søndag.TILMELDING & PRISER

Prisen for deltagelse er 450,- kr. på den lange distance, 300,- kr. på den mellemste distance og 200,- kr. på den korte distance ved tilmelding senest den 12. juli  og herefter stiger prisen med 100,- kr. for hver af distancerne.

Ved tilmelding inden den 12 juli vil der være deltagermedaljer til alle deltagere. Ved tilmelding efter den 12 juli er der ikke garanti for deltagermedaljer.

I prisen er superflot sejltur med turbådene på den korte, den lange og en mellemste rute fra målområde til startområde, medalje og pølser og brød fra grillen, når man kommer i land. Der vil ligeledes være mulighed for at tilkøbe en t-shirt for de der svømmer den lange distance.


PROGRAM

Kl.07.00-08.45    Check-in på alle ruter 
Kl.09.00              Transport til startområderne på alle distancer
Kl.10.00              Ankomst med Hjejlebådene til Himmelbjerget, hvor deltagerne på den lange distance sættes af.
                           Starten 11.000 m går kl.10.30 og der svømmes i to grupper. 

Kl.10.50              Ankomst med Hjejlebådene til "De små fisk", hvor deltagerne på mellemdistancen sættes af.
                           Starten går kl.11.30.

Kl.11.15              Ankomst med Hjejlebådene til Ferskvandscenteret AQUA, hvor deltagerne på den korte distance
                           sættes af. Starten går kl.11.50.
Kl.13.00              Præmie overrækkelse på 3.200 m
Kl.13.30              Præmie overrækkelse på 2.000 m

Kl.14.00              Forventet cirka ankomst til målområdet for de sidste på 11.500 m med præmieoverrækkelse
                           umiddelbart efter sidste svømmer er i land.


Silkeborg Vandrerhjem

Vi har indgået en aftale med Silkeborg Vandrerhjem om lån af deres grønne areal ned til Gudenåen. Her vil vi etablere et målområde med telte til bagageopbevaring, omklædning og hygge. Vi beder deltagerne respektere vandrerhjemmets gæster med mere. Hvis man ønsker at overnatte fra lørdag den 10. august til søndag den 11. august kan man se mere om mulighederne på dette link - http://www.danhostel-silkeborg.dk/

Parkering

Det er ikke tilladt at parkere på vandrerhjemmets område med mindre man er gæst på vandrerhjemmet. Der henvises til parkering i Q-Park Papirfabrikken, 8600 Silkeborg og Q-Park Torvecenteret Fredensgade 1, 8600 Silkeborg. 


RUTEBESKRIVELSE OG PRAKTISK AFVIKLING AF DE FORSKELLIGE DISTANCER

11000 M

Ruten går fra Himmelbjerget til centrum af Silkeborg med landgang lige ved vandrerhjemmet i centrum af Silkeborg.

Der svømmes i år i to grupper efter samme koncept som et maratonløb, hvor der er "fartsættere" i hver gruppe i form af en kajak og livredderbåd. Ruten kan ses via dette link.

Svømmerne deles op på undervejs på båden i to startgrupper. Man skal som svømmer følge sin startgruppe den første del af løbet. Man følges ad på den måde, at foran hver gruppe vil der være en kajak, der ligger lige foran(20 m) forreste svømmer i gruppen. Bagved gruppen vil der være en livredderbåd samt en følgebåd. Følgebåden vil kunne samle evt. udgåede svømmere op undervejs fra livredderbåden. Undervejs vil der være stop med mulighed for indtagelse af væske og mad. Disse stop vil være ved Skyttehusets camping efter cirka 3,5 km svømning, ved Brassøvej efter cirka 7 km svømning samt efter cirka 9 km ud for AQUA i Silkeborg. Efter sidste stop vil løbet blive frigivet og man svømmer frit de sidste cirka 2 km til mål.
Hvis livreddere og kajakroer vurderer at der kommer for stor spredning i de respektive grupper undervejs, vil der blive foretaget stop via fløjtesignal og gruppen samles kort inden der igen svømmes videre. Dette er af sikkerhedshensyn. Efter at løbet er givet frit de sidste 2 km, foregår det i åsystemet og her vil der være livreddere på vandet samt observanter langs bredden på åen.

Alle svømmere på 11000 m distancen skal svømme med safety device ”havtaske” og alle vil være udstyret med GPS tracker.

3200 M

På 3200 m ruten startes der i ét heat. 
Ruten går fra De små fisk i Brassø og så op gennem åsystemet til centrum af Silkeborg med landgang


lige ved Silkeborg Vandrerhjem. For at deltage på 3200 m skal man kunne svømme med en hastighed på hurtigere end 150 sek. / 100 m eller 2.30 minut / 100 m. Der vil være livreddere undervejs på ruten og ligeledes observanter når i kommer ind i åløbet og har cirka 2.2 km til mål. Ruten vil i starten være markeret med bøjer for cirka hver 300 m. Ruten kan ses på dette link


2000 M

På 2000 m ruten startes der i et heat alt efter antallet af deltagere. Der kan maksimalt være 40 i hvert heat. Ruten går fra Ferskvandscenteret AQUA og ind til Silkeborg Vandrerhjem.  Man svømmer hele vejen i åen og skal holde til venstre i å løbet. For at deltage på 2000 m skal man kunne svømme med en hastighed på hurtigere end 180 sek. / 100 m eller 3.00 minut / 100 m. Der vil være livreddere undervejs på ruten og ligeledes observanter på land mens i svømmer. Ruten vil være markeret med bøjer ved målgang. Ruten kan ses på dette link

PRÆMIER OG GRUPPER

Der vil være præmier til nr.1. for henholdsvis damer og herrer på alle ruter.
Der svømmes i grupperne 0-30 år, 31-50 år og 50 år og ældre


OMKLÆDNING OG BAD

Omklædning vil være muligt i telt ved Silkeborg vandrerhjem.

 
REGLER OG SIKKERHED 

Deltagerne stiller op på egen risiko og eget ansvar.
For at kunne deltage skal man være fyldt 15 år. Der kan dog søges dispensation for deltagelse,
hvis du er under 15 år ved underskrevet forældresamtykke.
Du finder samtykkeerklæringen HER. Udfyldt samtykkeerklæring sendes til kontaktpersonen for eventen.
Arrangementet vil blive afholdt efter Dansk Svømmeunions anbefalinger for arrangementer i åbent vand. 
Ved vandtemperaturer under 16 grader påbydes det at anvende våddragt. Arrangøren anbefaler imidlertid alle
deltagere at anvende våddragt uanset vand temperatur. Dette gøres af sikkerhedsmæssige hensyn.
Alle deltagere under 18 år skal anvende våddragt. Arrangørerne forbeholder sig ret til at lade følgebåde og
livreddere samle deltagere op, der ikke sikkerhedsmæssigt forventes, at kunne gennemføre distancen,
eller ikke vurderes at kunne nå i mål indenfor arrangementets tidsrum. 
Deltagere skal bære udleveret sikkerhedsudstyr såsom badehætte og eventuel havtaske synligt.
Læs mere her om, hvordan du bedst muligt forbereder dig på din svømmetur:
Forberedelse!

AFLYSNING

Arrangøren kan af sundheds-og/ eller sikkerhedsmæssige årsager blive nødt til at aflyse eller rykke arrangementet.
Dette vil ske eksempelvis i forbindelse med dårlig i vandkvalitet, for lav vandtemperatur, stærk strøm eller andre tilsvarende forhindringer. 
Starttidspunkter for de enkelte heats kan ligeledes rykkes. De skal således altid betragtes som vejledende.
I tilfælde af aflysning som følge af overstående vil deltagergebyret ikke blive refunderet.
 Event information
11. august 2019
Åhavevej 55, 8600 Silkeborg

Danmark
Tilmelding er lukket
www.openwater.dk
Tidtagningen til dette event sker med brug af ST App Service. Der benyttes ikke chip-tidtagning til dette arrangement. Ved rettelser bedes du rette henvendelse direkte til arrangøren.
For spørgsmål angående resultater kontakt: lbl@svoem.dk
2000 meter
Starter 11:50

Pris pr. deltager
Til og med 12. jul 2019 200,00 DKK + gebyr
Fra 13. jul 2019 300,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
3200 meter
Starter 11:30

Pris pr. deltager
Til og med 12. jul 2019 300,00 DKK + gebyr
Fra 13. jul 2019 400,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager
11000 meter
Starter 10:24

Pris pr. deltager
Til og med 12. jul 2019 450,00 DKK + gebyr
Fra 13. jul 2019 550,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 15,00 DKK pr. deltager

 Yderligere information
 Arrangør
Dansk Svømmeunion

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst Dansk Svømmeunion:

29 16 09 01
lbl@svoem.dk
www.openwater.dk