Kongesporet 2014

Information og tilmelding

Søndag
5. oktober 2014

ONLINETILMELDING LUKKET - TILMELDING MULIG PÅ DAGEN

Startsted: Stændertorvet i Roskilde.

Arrangør: Kongesporet er et sammenarbejde mellem DCU, og de 2 mountainbike klubber RMK og DMK

Kongesporet er en udfordring for alle motionister, der gerne vil prøve kræfter med mountainbike i kuperet og afvekslende terræn. Om du er frisk fra lænestolen, træner flere gange om ugen eller holder dig i form med cykling til arbejde, så er Kongesporet noget for dig.

Kongesporet byder på følgende udfordringer:


Kongesporet Hel Distance 105 km 
Kongesporet Halv Distance 42 km
Kongesporet Kvart Distance 21 km

Der bliver start og mål på Stændertorvet midt i kongernes by, Roskilde, hvor en stor del af byen vil være lukket eller reguleret, så der kan køres cykelløb af høj klasse.

"Kongesporene" er et begreb, der knytter sig til særligt anlagte og vedligeholdte veje etableret under Frederik 2 og Christian 4. Disse veje var forbeholdt kongens ærinder og var beskyttet med bomme og porte. Der har således været en kongevej fra Roskilde over Haraldsted til Korsør over Antvorskov. Roskilde ligger for enden af Roskilde Fjord i et smukt kuperet terræn, hvilket gør byen til en optimal platform for mountainbikeløb i sporet af de gamle konger.

Det er den ene grund til at løbet hedder Kongesporet.

Den anden og vigtigste er, at vi tager de 2 forholdsvis nye mountainbikespor omkring Roskilde i brug. Det er Boserup Skov og  Himmelev Skov.

 Ruterne kombinerer de historiske gamle Roskildegader, traditionelle landeveje, smalle grusstier og rigtige mountainbike spor. Så her er noget for enhver smag. Roskilde kommune er med på, at der skal være fest, så på turene gennem byen vil der være musik og underholdning. Gennem byens parker vil vi bruge alle forhindringer for at gøre det sjovt - mangler de, så bygger vi dem selv.

Hvis du deltager i Kongesporet får du et diplom og en medalje. Deltager du derudover også i Gudenaa Open Water svømning, Esrum Sø Rundt løb og Fyen Rundt cykling, så har du mulighed for at gennemføre Den Danske Klassiker.

Kongesporet handler om motion, velvære og sammenhold og vi har plads til både bagagebæger og fjedrende forgafler!

 Event information
5. oktober 2014
Roskilde

Danmark
Tilmelding er lukket
www.kongesporet.dk
105 km
Starter 09:00
42 km
Starter 09:15
21 km
Starter 09:30

 Arrangør
Den Danske Klassiker

I tilfælde af spørgsmål om dette event, kontakt venligst Den Danske Klassiker:

28540535
formand@mtb.dk
www.kongesporet.dk