Bliv klar til løbene i foråret/sommeren


16. februar 2022 Tilbage

Hvis du gerne vil klare dig godt til diverse løb i foråret/sommeren, er det vigtigt, at du nu kommer i gang med træningen, hvis du ikke allerede er det.

Vinteren skal bruges på at bygge fundamentet til din træning. Uden et stærkt fundament, vil du ikke kunne præstere optimalt - både til træning og løb. 


Men hvordan bygger man et godt fundament?

Det er vigtigt, at du ikke holder for lang pause om vinteren, også selvom vejret sjældent er specielt samarbejdsvilligt. Du behøver ikke være i god form i vinterperioden, hvis du kun skal løbe hurtigt til sommer, men det er vigtigt, at du vedligeholder dit løb og gerne får løbet nogle længere ture (det samme gælder, hvis du cykler). Det er helt fint at skrue ned for intensiteten i vinterperioden, og så igen langsomt skrue op for intensiteten og intervallerne i takt med, at vi kommer tættere på løbene. 

Læs også: 6 myter om vintertræning


Husk også at styrketræne

Ligeledes er det en rigtig god idé også at inkludere styrketræning. Styrketræning er et vildt godt supplement til både løb og cykling. Det er med til at forebygge skader, øge løbeøkonomi, udholdenhed og øge fart.

Læs også: fordele ved styrketræning


Vi har udarbejdet en række programmer/hjælpemidler, som du kan bruge til at sammensætte det perfekte program. Du finder dem her.

Et par uger inden løbsdagen anbefaler vi, at du tager et kig på vores guide til, hvordan du skal forberede dig inden løbet. Dette kan du læse mere om her.

Hvis du har et ønske om at klare dig ekstra god i år, kan du også få din helt egen personlige træner. Du læse mere om om priser og forløb her.
 

Kommenter

Har du kommentarer, ris eller ros til dette indlæg? Så hører vi gerne fra dig.